Απαγωγείς ζήτησαν συγγνώμη γιατί απήγαγαν λάθος άνθρωπο


 

Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 8χρονου νεκρού στη Βοστόνη“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Ένας Γάλλος, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας, απήχθη την Τετάρτη… κατά λάθος στη Μαδαγασκάρη, αφού οι απαγωγείς του στόχευαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ίδιας εταιρείας.

Οι δράστες ζήτησαν συγγνώμη από τη σύζυγο του απαχθέντος, όμως δεν τον άφησαν ελεύθερο και ζητούν λύτρα περίπου 240.000 ευρώ.

Ο Φρανσουά Ραφαέλ απήχθη την Δευτέρα από τέσσερις άνδρες οπλισμένους με Καλάσνικοφ και άλλα αυτόματα όπλα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φίντι Αντριαμάντρι, τον επικεφαλής της ασφάλειας του Ανταναναρίβο, οι δράστες ζητούν να τους καταβληθούν λύτρα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων φράγκων Μαδαγασκάρης (περίπου 240.000 ευρώ).

Ο 39χρονος Ραφαέλ, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, διαμένει στη Μαδαγασκάρη εδώ και περίπου δύο μήνες. Είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας πώλησης βαρέων μηχανημάτων Henri Fraise.

Το βράδυ της Δευτέρας, ενώ κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του, στο Ιλάφι, στα βόρεια της πρωτεύουσας, οι τέσσερις κουκουλοφόρου ακινητοποίησαν το όχημα και διέταξαν τον οδηγό να καθίσει στο πίσω κάθισμα.

Αφού οδήγησαν για 5-6 χιλιόμετρα, εγκατέλειψαν τον οδηγό και το αυτοκίνητο και παίρνοντας μαζί τους τον Ραφαέλ, κατευθύνθηκαν προς το Αναλαμαχίτσι, ένα άλλο προάστιο στα βόρεια του Αναναναρίβο.

Οι δράστες επικοινώνησαν με τη σύζυγο του Ραφαέλ και της ζήτησαν συγγνώμη λέγοντας ότι έκαναν λάθος στο στόχο αφού σκόπευαν να απαγάγουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος όμως λείπει σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Για να “διορθώσουν” το λάθος και να απελευθερώσουν τον 39χρονο, ζήτησαν αρχικά 300.000 ευρώ και κατόπιν έπεσαν στα 240.000.

Οι απαγωγές έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στη Μαδαγασκάρη,ομως είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ένας Γάλλος υπήκοος.

Συνήθως οι απαγωγείς κρατούσαν ομήρους Ινδούς εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.