Απεβίωσε 57χρονος από Ηπατίτιδα Β

 

 


 

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη 36χρονος για την υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Ο 57χρονος  νοσηλευόταν  από τις 26 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Πάφου ύστερα από εσπευσμένη εισαγωγή του στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στην κοιλιά.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε  πως οι γιατροί κατέβαλαν  υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στην ζωή , αφού η κατάσταση της υγείας του θεωρείτο κρίσιμη, τις τελευταίες ημέρες.

Ο 57χρονος είχε υποβληθεί σε μεγάλη επίπονη εγχείρηση στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα, όλο αυτό το διάστημα να βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Ο αδερφός του 57χρονου Νίκος Ανδρέου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο μόλυνσης του μέσω της σεξουαλικής επαφής που αποτελεί τον έναν εκ των δύο βασικών τρόπων μετάδοσης του ιού. Πρόσθεσε επίσης πως οι  αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί πριν την εγχείρηση , ήταν « καθαρές».

Η νεκροψία του 57χρονου θα διενεργηθεί σήμερα από δύο ιατροδικαστές  έναν εκ μέρους της κυβέρνησης και τον ιατροδικαστή Πανίκο Σταυριανό εκ μέρους της οικογένειας.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείο Πάφου Σπύρος  Γεωργίου ανέφερε πως γίνεται διερεύνηση του περιστατικού, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος μόλυνσης του 57χρονου από τον επικίνδυνο ιό ,  ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί  και το Υπουργείο Υγείας, όπως είπε.

 

Ενώπιον θανατικού ανακριτή το αποτέλεσμα της νεκροψίας επί της σωρού του 57χρονου 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου η νεκροτομή επί της σορού του 57χρονου Χριστάκη Ανδρέου ο οποίος έχασε την μάχη με τη ζωή χθες το βράδυ ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Πάφου από τις 26 Μαρτίου.

Την νεκροτομή διενήργησε  η ιατροδικαστής  Ελένη Αντωνίου στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού ο οποίος εκπροσωπούσε  την  οικογένεια του 57χρονου.

Οι δύο ιατροδικαστές δεν προέβησαν σε καμία δήλωση, ωστόσο ο κ. Σταυριανός  αρκέστηκε να αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της νεκροψίας θα τεθεί ενώπιον του θανατικού ανακριτή για να διαφανούν  οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 57χρονος προσβλήθηκε από τον επικίνδυνο ιό.

Η οικογένεια θα ζητήσει από το Υπουργείο την διεξαγωγή έρευνας . Ο Νίκος Ανδρέου αδερφός του 57χρονου ανέφερε πως ο 57χρονος είχε   υποβληθεί σε μεγάλη επίπονη εγχείρηση στο πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα, όλο αυτό το διάστημα να βρισκόταν καθηλωμένος στο κρεβάτι. Πρόσθεσε ωστόσο πως στις 26 Μαρτίου εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με φρικτούς πόνους στην κοιλιά όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διέγνωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον εξαιρετικά επικίνδυνο ιό της Ηπατίτιδας Β.

Ο κ Ανδρέου απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο μόλυνσης του αδερφού του μέσω της σεξουαλικής επαφής που αποτελεί τον έναν εκ των δύο βασικών τρόπων μετάδοσης του ιού. Επανέλαβε επίσης πως οι αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί πριν την εγχείρηση ήταν « καθαρές».

Η οικογένεια του 57χρονου ανέφερε πως μπορεί οι ίδιοι να έχασαν το δικό τους πρόσωπο, ωστόσο παρόμοια συμβάντα θα πρέπει να μην επαναληφθούν στο μέλλον για να μην θρηνήσουμε και άλλες ζωές.

Η κηδεία του Χριστάκη Ανδρέου θα τελεστεί αύριο στις 2 :00 το μεσημέρι στην εκκλησία  Ανδρονίκου και Αθανασίας   στην κοινότητα των Μανδριών στην Πάφο. Έκκληση της οικογένειας είναι όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές για το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Πηγή ΚΥΠΕ