Ο απόηχος της ανακοίνωσης των μέτρων – Οι θέσεις των κομμάτων

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μ. Καρογιάν: «Τα μέτρα της κυβέρνησης βάση για καλύτερες μέρες»

Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του σχεδίου δράσης που θα φέρει τις καλύτερες μέρες που όλοι προσδοκούμε, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

 

ΑΚΕΛ: «Ο Πρόεδρος έπρεπε να προδιαβουλευτεί και τα άλλα κόμματα»

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προδιαβουλευτεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε, τα προσκάλεσε να παρευρεθούν ως ακροατές και χειροκροτητές στην επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε για την εξαγγελία τους. Η όλη στάση του, το λιγότερο, συνιστά ασέβεια προς τις πολιτικές δυνάμεις. Ως ΑΚΕΛ επισημαίνουμε ότι η αναγκαία για τον τόπο ενότητα σε τούτες τις κρίσιμες ώρες, μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό μπορεί να οικοδομηθεί.

 

Το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει τα μέτρα για την οικονομία

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτά αποτελούν μια πρώτη ανάσα για την οικονομία και γεννούν την ελπίδα ότι βγαίνουμε οριστικά από μια πολύμηνη περίοδο απραξίας, ατολμίας και αναβλητικότητας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι μέτρα που υπηρετούν το όραμα μας να κτίσουμε ένα ισχυρό κράτος που να δημιουργεί έσοδα, να γεννά υπεραξίες, να έχει ανταγωνιστικότητα, να είναι ελκυστικό σε επενδύσεις, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να μας κάνει περήφανους», είπε ο Μιχάλης Γιωργάλλας

 

ΔΗΣΥ: ”Απαραίτητη η συμβολή όλων για υλοποίηση των μέτρων”

Στην ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ καλεί όλους,  πολιτικές δυνάμεις και οικονομικούς και κοινωνικούς εταίρους “να συνδράμουμε ενωμένοι και ομόθυμοι στον κοινό στόχο”.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, η οικονομική κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί η κυπριακή κοινωνία προκαλεί τεράστια προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης για μεγάλες ομάδες του λαού μας, προβλήματα ανεργίας, οικονομικής ύφεσης και κοινωνικής ανισότητας και προσθέτει ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες “έρχονται να δώσουν μια πρώτη απάντηση σε αυτές τις τεράστιες και πιεστικές προκλήσεις”.