Απολύθηκε ρεπόρτερ του Reuters-Βοήθησε τους “Anonymous”…

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ένας δημοσιογράφος, που κατηγορείται για συνέργεια στην εισβολή σε ιστοσελίδα εφημερίδας και τη μετατροπή ενός άρθρου από την ομάδα ηλεκτρονικής πειρατείας Anonymous, ανακοίνωσε πως απολύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο 26χρονος Μάθιου Κιζ ανακοίνωσε ο ίδιος το νέο στο Twitter: «μόλις έκλεισα το τηλέφωνο. Το Ρόιτερς με απέλυσε, αρχής γενομένης από σήμερα. Το σωματείο μας θα διαμαρτυρηθεί. Θα μάθετε περισσότερα αργότερα».

Εκπρόσωπος της εταιρείας Thomson Reuters επιβεβείωσε πως ο Μάθιου Κιζ “δεν ανήκει πλέον στην εταιρεία μας”, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα την απαγγελία κατηγοριών κατά του νεαρού για διάπραξη εγκλημάτων ηλεκτρονικής πειρατείας σε χρονικό διάστημα που προηγείτο της πρόσληψής του στο Ρόιτερς. Βάσει των κατηγοριών εναντίον του, ο Κιζ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο καταδίκης του σε 10ετή καθειρξη και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε δικαστήριο του Σακραμέντο, ο Κιζ είχε παράσχει σε μέλη των Anonymous τους κωδικούς πρόσβασης στον εξυπηρετητή της Tribune Co., ιδιοκτήτριας εταιρείας των Τάιμς του Λος Άντζελες, τον Δεκέμβριο του 2010.

Δύο μήνες νωρίτερα είχε απολυθεί από την θέση του διαδικτυακού παραγωγού στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Σακραμέντο KTXL FOX 40, που ανήκε στην Tribune.

Στη συνέχεια ένας από τους πειρατές χρησιμοποίησε τους κωδικούς που του είχε παράσχει ο Κιζ για να εισέλθει στον εξυπηρετητή της Tribune και να μετατρέψει ένα άρθρο στην ιστοσελίδα των Τάιμς.

Το 2012 ο Κιζ προσελήφθη στο Ρόιτερς, λίγο περισσότερο από έναν χρόνο από την ημερομηνία τέλεσης των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.