Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με κατεστημένα

Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ θα κληθεί να δώσει σοβαρές εξετάσεις, που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το μέλλον αυτού του τόπου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του ΔΗΣΥ όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για τις θέσεις των αντιπροέδρων του κόμματος.    


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως είπε, οι εκλογές στον ΔΗΣΥ έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα, αφού «πέραν της ανανέωσης της ανώτατης ηγεσίας μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της δημοκρατίας, αυτές οι εκλογές γίνονται σε πρωτόγνωρες για τον τόπο μας οικονομικές συνθήκες».

Η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ, συνέχισε, θα κληθεί να δώσει σοβαρές εξετάσεις με την ιστορία και τις παρακαταθήκες αυτής της παράταξης αλλά εξετάσεις που έχουν να κάνουν πρωτίστως με το μέλλον αυτού του τόπου.

«Ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση. Να είναι έτοιμος να ανοίξει νέους δρόμους μη λογαριάζοντας το οποιοδήποτε υποτιθέμενο κομματικό κόστος», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε ότι «εδώ και δεκαετίες, πολιτικός, εργοδοτικός και εργασιακός συνδικαλισμός έφεραν την χώρα μας σε κατάσταση οικονομικής χρεοκοπίας. Για δεκαετίες συμβιβασμοί και εύηχα συνθήματα δημιουργούσαν αγκυλώσεις και πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα, που τα φορτώθηκαν τα παιδιά μας και μας οδήγησαν πριν από την οικονομική χρεοκοπία στην χρεοκοπία αξιών και αρχών».

Ο ΔΗΣΥ, είπε, στέλλει το μήνυμα πρωτίστως στην ίδια την Κυβέρνηση, ότι  «δεν θέλουμε την δική μας κυβέρνηση να συνεχίσει μια διαχείριση όπως της προηγούμενης πενταετίας. Η κοινωνία απαιτεί από την κυβέρνηση Αναστασιάδη να έρθει σε σύγκρουση με νοοτροπίες και κατεστημένα».

Εάν, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «η νέα κυβέρνηση επιλέξει αυτόν τον δύσκολο αλλά και ωφέλιμο για τον τόπο δρόμο, θα έχει την απόλυτη στήριξη του ΔΗΣΥ».

«Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε θέματα αρχών. Θα είμαστε έτοιμοι να συμπαραταχθούμε με την κυβέρνηση και έτοιμοι να επιμεριστούμε το οποιοδήποτε κόστος φτάνει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Η κατάσταση τον τόπο μας δεν είναι καθόλου καλή. Είναι στα δικά μας χέρια να ξαναδημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για τον τόπο μας. Εμείς δηλώνουμε παρόντες σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, ένα δύσκολο δρόμο που όμως θα έχει ένα τέλος πιο ευοίωνο για την τωρινή αλλά και τις μελλοντικές γενιές», κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ