Γραφειοκρατικό μπάχαλο έφερε το κούρεμα – Διαβάστε τις επιστολές

 


Διαβάστε επίσης: Το 24H στο προεδρικό για Κ.Α.: «Λύση με 50% απολύσεις;» (vids)


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, στις 20 Μαρτίου 2013, με επιστολή του προς το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί ποιος λειτουργός του υπουργείου έδωσε στη Νομική Υπηρεσία τις εντολές καθώς και από που τις έλαβε όταν «οι πάντες που συμμετείχαν στην αποστολή γνώριζαν τις αμετάκλητες οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ούτε προς συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή μια ανάλογη πρόταση».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, με απαντητική επιστολή του, στις 22 Μαρτίου, διευκρινίζει ότι τις οδηγίες έδωσε Ανώτερος Οικονομικός Λειτουργός του Υπουργείου, ο οποίος περιλαμβανόταν μεταξύ των τριών Οικονομικών Λειτουργών του Υπουργείου Οικονομικών που από κοινού χειρίζονταν όλα τα θέματα για τα οποία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας “Από τις δυο επιστολές, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες και επισυνάπτονται, γίνεται αντιληπτό ότι η κρατική γραφειοκρατία βρισκόταν στη δυναμική και το περιεχόμενο του Μνημονίου της 23ης Νοεμβρίου 2012, που στηρίζονταν στη λογική του κουρέματος καταθέσεων, όπως αυτή διατυπωνόταν στην παρ. 1.19 του αρχικού Μνημονίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, δεν ήταν ενήμερος των εντολών που δόθηκαν στη Νομική Υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησε τη διεξαγωγή της έρευνας”.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας καταλήγει:

“Επιθυμία και επιλογή της Κυβέρνησης δεν είναι ο δημόσιος διάλογος και η αντιπαράθεση την ώρα που η κοινωνία δικαίως απαιτεί λύσεις στα τεράστια προβλήματα που καλείται να επωμιστεί χωρίς να ευθύνεται. Όμως η ανάγκη για την αποκατάσταση της αλήθειας επανέρχεται διαρκώς από την επίμονη προσπάθεια των εκπροσώπων της προηγούμενης Κυβέρνησης να παραποιούν τα πραγματικά γεγονότα και να επιχειρούν να μετακυλήσουν αλλού τις ευθύνες τους για όσα δεινά επισώρευσαν στους ώμους του κυπριακού λαού”.