Χατζημαρκάκης: “Αποσύνδεση του ορυκτού πλούτου από το μνημόνιο”

Έκκληση στη Κυπριακή Δημοκρατία να αποσυνδέσει τον ορυκτό της πλούτο, από μια δανειακή σύμβαση που θα καταστήσει την Κύπρο δέσμια της Ευρωπαϊκής «αλληλεγγύης»  όπως αυτή διαμορφώνεται απευθύνει ο Ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας (FDP) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) Γιώργος Χατζημαρκάκης.


 

Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: Να γίνει έρευνα και για μένα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Ευρωβουλευτής παρατηρεί ότι στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα για το μνημόνιο της Κύπρου, οι  λέξεις αέριο (gas) και πετρέλαιο (gasoil) εμφανίζονται δώδεκα φορές, περιγράφοντας τη σύνδεση του ορυκτού πλούτου με τα μέτρα λιτότητας.

Προσθέτει επίσης ότι «όλοι θυμόμαστε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι κατά τη διάρκεια των δυο Eurogroup απαξίωναν το φυσικό αέριο και δεν αποδέχονταν τη συνεισφορά του ορυκτού πλούτου ως μέρος της λύσης, ώστε να αποφευχθεί η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, με το κούρεμα των καταθέσεων.

Καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «ξαφνικά, θυμήθηκαν το ρόλο που θα διαδραματίσει ο ορυκτός πλούτος της Κύπρου στο οικονομικό της μοντέλο».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ