Συναγερμός για τις Κυπριακές Αερογραμμές


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Μετά την συνάντηση του Χάρη Γεωργιάδη με τις Συντεχνίες, τόσο ο κ. Μωησέως όσο και ο κ. Κυρίτσης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνει το παν ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική.

Ήδη το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών έχει συζητηθεί στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο και υπάρχουν στο τραπέζι τρία εφιαλτικά σενάρια.

Οι συντεχνίες μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι με την τελευταία τους κίνηση να δώσουν το 30% του μισθού τους, ότι είχαν δώσουν το έχουν δώσει.   

Απόφαση στήριξης ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

Πολιτική απόφαση από πλευράς της Κυβέρνησης για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ με ανακοίνωσή της, προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα.

«Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές είναι ανάστατοι γιατί η Κυβέρνηση διέκοψε όλες τις διαδικασίες παγοποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις αφήνοντας ουσιαστικά την εταιρεία στην εγκατάλειψη», αναφέρεται.

Όπως είναι γνωστό, προστίθεται, «συμφωνήθηκε σχέδιο αναδιάρθρωσης που ετοιμάστηκε από την Air France-KLM, αποφασίστηκε σχέδιο αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που θα πλεονάσουν και υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο διάσωσης».

Σύμφωνα με τη συντεχνία «όλα αυτά αποφασίστηκαν ομόφωνα από την Βουλή και την προηγούμενη Κυβέρνηση».

Εκφράζεται η άποψη ότι «δυστυχώς, η παγοποίηση της εφαρμογής των πιο πάνω οδήγησε τις Κυπριακές Αερογραμμές σε αδιέξοδα και άφησε τους εργαζόμενους να αιωρούνται».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «στη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΟ με τον Υπουργό Οικονομικών τέθηκε έντονα στο θέμα και ζητήθηκε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα πολιτική απόφαση για στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών».

Σε αντίθετη περίπτωση, προστίθεται, «διακυβεύονται πολλά που αφορούν την οικονομία και τον τουρισμό, ιδιαίτερα σ’ αυτή τις δύσκολες στιγμές που είναι αναγκαία η αναζωογόνηση της οικονομίας».

Η κλαδική επιτροπή της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αποφάσισε «όπως σε συνεργασία με τις άλλες συντεχνίες καλέσει τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα με κινητοποιήσεις αν μέχρι την Δευτέρα δεν ληφθεί πολιτική απόφαση ή εκφραστεί η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για διάσωση της εταιρείας».

Αναφέρεται τέλος ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «καθιστά υπεύθυνη την Κυβέρνηση αν δεν αντιδράσει άμεσα και αφήσει να οδηγηθεί η εταιρεία σε τραγικές εξελίξεις θυματοποιώντας τους εργαζόμενους».