Δεν είναι μοντέλο η Κύπρος, συμφωνούν Μέρκελ και Πούτιν


Διαβάστε επίσης: Σεπτέμβριο το τελικό κούρεμα – Μπλόκο στο 60% καταθέσεων

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του Ρώσου προέδρου.

«Χρειάστηκε να λάβουμε μέτρα, τα οποία δεν πρέπει να αποτελούν πρότυπο για ένα στέρεο, ασφαλές τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη» σχολίασε η Γερμανίδα καγκελάριος, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε πως περιμένει ότι η λύση που εφαρμόστηκε στην Κύπρο «θα αποτελέσει μοναδική περίπτωση και τέτοιες μέθοδοι δεν θα εφαρμοστούν και πάλι στο μέλλον».

Αναφερόμενη στους ελέγχους των ρωσικών αρχών σε γερμανικά πολιτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, η καγκελάριος χαρακτήρισε «ενόχληση» και «επέμβαση» τον έλεγχο των σκληρών δίσκων ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν από τα εν λόγω ιδρύματα και επανέλαβε ότι η Γερμανία ελπίζει ότι η εργασία των ιδρυμάτων θα συνεχιστεί χωρίς εμπόδια. 

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, «η Γερμανία εύχεται στη Ρωσία μια ‘ζωντανή’ κοινωνία των πολιτών».

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της ρωσικής νομοθεσίας, η οποία, όπως ανέφερε, προβλέπει έλεγχο της χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τόνισε ότι η ροή κεφαλαίων προκάλεσε την ανησυχία των Αρχών

«Οι πολίτες μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν από πού έρχονται αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ανάλογη νομοθεσία ισχύει και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr