Δεν ήταν “αλογίσια” τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ


 

Διαβάστε επίσης: Κινέζος ”φρενάρει” το κούρεμα λόγω κυπριακής υπηκοότητας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ανακοίνωσή της, η ΙΚΕΑ H.M. ΗOUSEMARKET (CYPRUS) LTD ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, διαπιστώθηκε ότι όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση.

Η ΙΚΕΑ, προστίθεται, θεωρεί την εμπιστοσύνη των πελατών της ως θεμελιώδη προτεραιότητα και για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που ανιχνεύθηκε στην Τσεχία ίχνος κρέατος αλόγου σε δείγματα από κατεψυγμένα κεφτεδάκια συγκεκριμένου προμηθευτή από τη Σουηδία, προέβη άμεσα σε προληπτική διακοπή πωλήσεων των προϊόντων στην Κύπρο με δική της πρωτοβουλία.

Όπως προσθέτει, «τα προϊόντα αυτά φυλάσσονται κατεψυγμένα, μέχρις ότου βρεθεί η βέλτιστη διαδικασία διαχείρισης, σύμφωνα με την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης».

Συνεχίζει λέγοντας πως «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να διαθέσει προς πώληση αυτά τα προϊόντα, επειδή θέλει να είναι βέβαιη ότι ανταποκρίνονται πλήρως στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών με βάση και τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές της ΙΚΕΑ International και ως εκ τούτου, αν και είναι αρνητικά σε ίχνη κρέατος αλόγου και ασφαλή για κατανάλωση, όσοι καταναλωτές επιθυμούν μπορούν να τα επιστρέψουν στα καταστήματα ΙΚΕΑ, ώστε να τους καταβληθεί το αντίτιμο της αγοράς».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ