«Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…»

 


 

Διαβάστε επίσης: Πατήρ Χριστόφιλος: “Στο facebook και ας με φτάσουν στην ηλεκτρική καρέκλα”.

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


 

Στα επεισόδια που είχαν εκτυλιχτεί το 2006 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όταν μερικοί από τους Αλβανούς που ζουν εκεί θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας με 2-1 ανατρέχει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το σύνθημα που αντηχούσε τότε παρά την ήττα μας ήταν όπως αναφέρεται στο άρθρο το «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…».

Η αναφορά βέβαια όπως λέει και ο ίδιος δεν είναι τυχαία, καθώς στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία από μια απόρρητη μελέτη της CIA, σύμφωνα με την οποία η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 24% σε αντίθεση με την Αλβανία που έχει 13% ανεργία. Όσο για το έλλειμμα η Αλβανία έχει -3,3%, ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να μείνει στο -9,5%. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο κ. Πάγκαλος το δημόσιο χρέος της Αλβανίας είναι 60% του ΑΕΠ, ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι 161% του ΑΕΠ.

«Έτσι, η Αλβανία, συγκεντρώνοντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ε.Ε. ή αν θέλετε με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη», γράφει ο Θ. Πάγκαλος για να καταλήξει ότι «Όσο σοβινιστής και πιθηκάνθρωπος και να είστε φαντάζομαι ότι δυσκολεύεστε να τραγουδήσετε τον στίχο με την ίδια αμεριμνησία που βασίλευε το 2006».

Πηγή: newsbeast.gr