Υπ. Δικαιοσύνης: Μέτρα αντιμετώπισης βίας στα γήπεδα


Διαβάστε επίσης: Επανεξέταση των εξαιρέσεων για το κούρεμα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Υπουργός Ιωνάς Νικολάου απηύθυνε έκκληση σε όλους να συνεργαστούν για πάταξη του φαινομένου, το οποίο όπως είπε, τον τελευταίο καιρό έχει σημειώσει έξαρση, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό μας.

Αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας το περασμένο Σάββατο, κάνοντας λόγο για τα πιο σοβαρά φαινόμενα βίας που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι με την ηγεσία της Αστυνομίας έγινε αξιολόγηση όλων των ενεργειών και αποφασίστηκε η λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Τα μέτρα σχετίζονται με έλεγχο των φιλάθλων και αντικειμένων που εισέρχονται στο χώρο γηπέδων είτε με την είσοδο των φιλάθλων είτε με άλλους τρόπους κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, με την ενδυνάμωση της Αστυνομίας και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στα θέματα καταστολής.

«Δεν είναι πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αντιμετωπίζοντας την βία των γηπέδων, πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε μαζί με όλους, τις διοικήσεις των σωματείων και οργανωμένους φιλάθλους για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου, μέτρα που έχουν να κάνουν με μετακίνηση φιλάθλων από τη μια πόλη στην άλλη», ανέφερε.

Ο Υπουργός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των οργανωμένων φιλάθλων, των συνδέσμων και σωματείων ώστε η μετακίνηση να γίνεται υπό τον έλεγχο και την επίβλεψη της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα αναγκαία είναι η συνεργασία των οργανωμένων φιλάθλων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο. Είπε ότι αυτή πρέπει να γίνεται σε προκαθορισμένο χρόνο και με υπομονή «ώστε όλοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να αναλάβουμε ο καθένας τις δικές του ευθύνες και το ρόλο του».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, έχουν αξιολογηθεί τα αποτελέσματα της σύσκεψης που γίνεται πριν από την διεξαγωγή ενός παιχνιδιού και πρόσθεσε ότι στην επόμενη σύσκεψη θα κατατεθούν συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Είπε ότι ο αριθμός των επιτηρητών είναι αναγκαίος και απαραίτητος και αυτός δεν μπορεί να μην συνδέεται με την επικινδυνότητα ενός παιχνιδιού αλλά και τον αριθμό των φιλάθλων που θα εισέλθουν στο γήπεδο.

«Κατανοούμε τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τις ευθύνες του στα πλαίσια της ασφάλειας των φιλάθλων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από το γήπεδο», συνέχισε.

Ο κ. Νικολάου απηύθυνε έκκληση προς όλους τους φορείς, σωματεία και οργανωμένους φιλάθλους, τους διαχειριστές των γηπέδων, αλλά και κάθε ένα από τους φιλάθλους που πηγαίνουν στο γήπεδο να συνεργαστούν μαζί με την  Αστυνομία στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα τα οποία δεν μπορούν να αντικατοπτρίζουν το πολιτισμό μας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ