Η κρίση δεν επηρεάζει την επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τους προϋπολογισμούς για επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα η επέκταση αυτή να είναι εφάμιλλη της επέκτασης στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα προβλήματα στη Λάρνακα «ήταν τα λιγότερα που έχει αντιμετωπίσει» και πρόσθεσε πως είχε μια «καλή συνάντηση μαζί με τους συναδέλφους στο Νοσοκομείο. Συζητήσαμε κάποια θέματα που τους απασχολούσαν και νομίζω ότι σε μερικά από αυτά έχουμε δώσει λύσεις».

Πρόσθεσε ότι «το ευχάριστο της υπόθεσης για το Νοσοκομείο Λάρνακας είναι ότι είναι το μόνο αναπτυξιακό έργο όσον αφορά τα νοσηλευτήρια που έχει μείνει στους προϋπολογισμούς και έτσι σε σύντομο χρονικό διάσημα θα γίνει η επέκταση του Νοσοκομείου και ευελπιστούμε ότι θα είναι εφάμιλλο με αυτό της Λευκωσίας. Θέλουμε να επεκτείνουμε τις κλινικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου σε πολλούς τομείς».

Ερωτηθείς εάν όντως θα προχωρήσει η επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας παρά την οικονομική κρίση, ο Υπουργός απάντησε: «Όχι δεν θα την επηρεάσει. Είναι μέσα στους προϋπολογισμούς και θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί».

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα στα οποία δόθηκαν λύσεις, ο κ. Πετρίδης είπε πως «ήταν μια καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία ων κλινικών, κάποιες συνεννοήσεις μεταξύ Νοσοκομείων, κάποια ιατρεία τα οποία θα λειτουργήσουν στο εγγύς μέλλον με αύξηση του αριθμού των ασθενών που εξυπηρετούνται με μετεκπαίδευση συναδέλφων γιατρών στο Νοσοκομείο ώστε να μπορούν να διευρύνουν εκείνα τα οποία μπορούν να παρέχουν στον Κύπριο ασθενή. Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ