ΔΕΟΚ: Αντιευρωπαϊκή η συμπεριφορά Ευρωπαίων προς την Κύπρο

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι “θα διαδραματίσει με αποφασιστικότητα τον ρόλο της προάγοντας πάνω απ’ όλα την συστράτευση όλων των δυνάμεων της εργασίας, γιατί είμαστε σίγουροι ότι μόνο με ενότητα και αποφασιστική δράση μπορούμε να απαλλάξουμε την χώρα μας από τα μνημόνια και την καταστροφική οικονομική κρίση”.

Σε διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά, η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι “την οικονομική κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που καλούνται σήμερα να πληρώσουν το τίμημα, τα δημιούργησε η εγκληματική διαχείριση της οικονομίας και η ανεξέλεγκτη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα δημιούργησε η έλλειψη στρατηγικής και οράματος που είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και της μεταφοράς πολύτιμων αναπτυξιακών πόρων από την πραγματική οικονομία στην κερδοσκοπική οικονομία καζίνο”.

Προσθέτει ότι “πρωταρχικός στόχος της ΔΕΟΚ και κύρια της έγνοια σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι να υπερασπισθεί τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων”, επισημαίνοντας ότι “η κύρια πρόκληση που μπαίνει μπροστά μας είναι κατά πόσο το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές λιτότητας και να υπερασπιστεί με αποτελεσματικότητα τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος”.

“Σε αυτό το ιστορικό ραντεβού, η ΔΕΟΚ δηλώνει παρούσα, έτοιμη και αποφασισμένη να δώσει όσες μάχες χρειαστεί όσο σκληρές και αν είναι ώστε η οικονομική κρίση να μην εξελιχθεί σε κοινωνική καταστροφή. Η ΔΕΟΚ με διεκδικητική αγωνιστικότητα θα παλέψει ώστε να απορριφθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να εφαρμοσθεί μια νέα Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση με ανάπτυξη και αλληλεγγύη και όχι με λιτότητα ανεργία και κοινωνική εξαθλίωση”, αναφέρει.

Προσθέτει ότι “θα απαιτήσει τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και υγιούς αναπτυξιακού μοντέλου που θα συνδυάζει ανάπτυξη και ποιοτικές θέσεις εργασίας, την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και την προστασία των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη διασφάλιση της εργοδότησης κυπρίων εργαζομένων στη βάση της υπογραφής κοινωνικού πρωτοκόλλου, την περιφρούρηση του θεσμού της ΑΤΑ, τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη βιωσιμότητα των συντάξεων, την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού”.

Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται. Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να ενισχύσουν τα συνδικάτα για να καταπολεμήσουν την τρέχουσα στρατηγική των αγορών και να απαιτήσουν περισσότερη αλληλεγγύη και λιγότερη λιτότητα”, καταλήγει.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ