Τη νέα δέσμη μέτρων παρουσιάζει σήμερα ο Πρόεδρος

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Τα μέτρα θα αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των θεσμών με ρύθμιση της θητείας πολιτειακών αξιωματούχων και ενσωμάτωση προνοιών, που να ελέγχουν τις ευθύνες και την ασυλία κρατικών αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί η σύσταση και λειτουργία Σώματος Συντονισμού του κυβερνητικού έργου και των μνημονιακών αναγκών. Το συντονιστικό αυτό όργανο θα υποβάλλει μηνιαίες και τριμηνιαίες εκθέσεις.

Μεταξύ των μέτρων που θα εξαγγελθούν περιλαμβάνεται και η υποχρεωτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων για όλους τους πολιτειακούς αξιωματούχους, καθώς και η σύσταση επιτροπών ελέγχου στα υπουργεία.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος, δήλωσε χθες ότι η νέα δέσμη των μέτρων που θα εξαγγείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφορά τη διαφάνεια, την πάταξη των φαινομένων της διαπλοκής και της διαφθοράς, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την καλύτερη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο και περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο κ. Μητσόπουλος αποκάλυψε δε ότι στα μέτρα αυτά “υπάρχει και πρόνοια για άρση της ασυλίας για περιπτώσεις που η ασυλία δεν χρειάζεται”.