Δέχεται την επανεκλογή του ο Ναπολιτάνο

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο Ιταλός Πρόεδρος είχε δεχτεί νωρίτερα πιέσεις από τις δυο μεγαλύτερες ιταλικές πολιτικές παρατάξεις, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, που του ζητούσαν επίμονα να δεχθεί να επανεκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδουν όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τους Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τον Μάριο Μόντι.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα δεχθεί τελικά την πρότασή μας που έχει ως κύριο σημείο αναφοράς το εθνικό συμφέρον», είχε δηλώσει νωρίτερα η βουλευτής της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο.

Από την προοδευτική παράταξη ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, τη δυνατότητα επανεκλογής του Ναπολιτάνο».

Το κίνημα Πέντε Αστέρων συνέχισε ωστόσο να στηρίζει τον υποψήφιό του νομικό Στέφανο Ροντοτά. «Αν τα δεδομένα αλλάξουν, θα εκτιμήσουμε την όποια νέα πραγματικότητα», εξήγησε από την πλευρά της η Ρομπέρτα Λομπάρντι εκπρόσωπος του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο στην βουλή της Ρώμης.

Πηγή: newsbeast.gr