Αναπτυξιακή Λάρνακας: Διακρατική συνεργασία με θέμα την γαστρονομία


Διαβάστε επίσης: Η ΚΤ αναστέλλει την διαδικασία των ακάλυπτων επιταγών 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες με θέμα «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων» ήταν ενδεικτική της προσπάθειας της εταιρείας που με σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται στο γεγονός. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: 

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας υλοποιεί το Έργο Διακρατικής Συνεργασίας «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος LEADER Επαρχίας Λάρνακας.

Το Έργο Συνεργασίας αφορά στη δημιουργία οριοθετημένων και ενιαίων γεωγραφικών – πολιτιστικών ενοτήτων, που θα λειτουργήσουν ως άτυπα «πάρκα» τοπικής γαστρονομίας και περιήγησης, προσφέροντας ολοκληρωμένες προτάσεις επίσκεψης σε ενδεδειγμένους χώρους εστίασης και διαμονής, επιλεγμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής.

Το τριήμερο 4-6  Απριλίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιήθηκε η 7η Διακρατική Συνάντηση μεταξύ των εταίρων και άλλων αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στο Έργο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα αποτελέσματα μελέτης σχετικά με τη γαστρονομία, με το περιεχόμενο χαρτών γαστρονομικών και πολιτισμικών διαδρομών, με τα εκπαιδευτικά πακέτα που απευθύνονται σε μαθητές ανά εταίρο κ.α.