Διαμαρτυρία καταστηματαρχών της κλειστής δημοτικής αγοράς Πάφου


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η περιοχή, αναφέρουν, αργοπεθαίνει χρόνο με το χρόνο και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για δραστική μείωση των ενοικίων, προκειμένου  να μπορέσουν να επιβιώσουν ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο.

Εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματα των καταστηματαρχών, δήλωσε η Αργυρούλα Χ’ Γεωργίου εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της κλειστής δημοτικής αγοράς, πολλές οικογένειες θα βρεθούν στους δρόμους.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει την περιοχή, δεν έχει δώσει την ανάλογη προσοχή και δεν έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναδειχθεί η περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, που συναντήθηκε έξω από το δημοτικό μέγαρο με τους καταστηματάρχες, χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα  τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Εξέφρασε τη συμπαράσταση και κατανόησή του για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καταστηματάρχες και ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Πέμπτη θα θέσει το θέμα ενώπιον της διαχειριστικής επιτροπής του Δήμου.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως θα πραγματοποιήσει επί τόπου επίσκεψη στην περιοχή.

Από τα προβλήματα της δημοτικής αγοράς επηρεάζονται 35 οικογένειες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο εσωτερικό της δημοτικής αγοράς, της πρώην παραδοσιακής αγοράς Πάφου,  λειτουργούν πλέον καταστήματα πώλησης σουβενίρ και παραδοσιακών προϊόντων και απευθύνονται κυρίως στους τουρίστες.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ