Διέρρευσαν 22 λίτρα ραδιενεργού νερού στη Φουκουσίμα


 

Διαβάστε επίσης: Τα λεφτά δεν φτάνουν και οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κι άλλα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Νέα διαρροή 22 λίτρων πολύ ραδιενεργού ύδατος ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Tokyo Electric Power, που διαχειρίζεται τον πληγέντα από το σεισμό και το τσουνάμι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Η νέα διαρροή έγινε στη διάρκεια των επιχειρήσεων άντλησης που έχουν στόχο να αδειάσει μια ελαττωματική υπόγεια δεξαμενή, από την οποία διαρρέει μολυσμένο νερό.

Η εταιρεία, η οποία προσπαθεί τώρα να περισυλλέξει το μολυσμένο νερό που διέρρευσε, είχε αναγνωρίσει χθες τη σοβαρότητα των διαρροών μολυσμένου ύδατος που διαπιστώθηκαν τελευταία και είχε υποσχεθεί να δράσει το συντομότερο για να αδειάσει τις ελαττωματικές δεξαμενές.

Στη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων μεταφοράς του νερού από τη μη στεγανή δεξαμενή αρ. 3 στη δεξαμενή αρ. 6, η οποία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής προβλήματα, παρουσιάσθηκε η διαρροή σε μια σύνδεση.

Η αντλία σταμάτησε να λειτουργεί, ωστόσο πάνω από 20 λίτρα νερού είχαν ήδη απλωθεί πάνω στο έδαφος και κάτω απ’ αυτό, σε μια επιφάνεια 2 μέτρων επί 3 μέτρα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί τρεις διαρροές σε ισάριθμες υπόγειες δεξαμενές, από τις επτά που υπάρχουν. Το ραδιενεργό νερό προέρχεται από την ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων.

 

Πηγή: newsbeast.gr