ΚΕ: Έδωσαν επιταγές ύψους 241.000 πριν φύγουν

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η σύσταση της ομάδας των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά εκ των ων ουκ άνευ δικαίωμα του εκάστοτε  Προέδρου της Δημοκρατίας και η επιλογή τους ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε από οποιονδήποτε ως «διορισμός ημετέρων», όπως σήμερα συμβαίνει με το ΑΚΕΛ, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

“Είναι αδόκιμη η θεωρία του ΑΚΕΛ, οι συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην ορίζονται με κριτήρια του ιδίου του Προέδρου, αλλά των όποιων άλλων”, σημειώνει.

Η επιλογή και η διάρθρωση της ομάδας των συνεργατών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αναφέρει, ικανοποιούν τις ανάγκες του ιδίου του Προέδρου και ταυτόχρονα σέβονται απολύτως το δημόσιο χρήμα και συνάδουν με την ορθή διαχείριση των κρατικών ταμείων.

Διευκρινίζει πως οι διορισμοί δεν αφίστανται του κρατικού προϋπολογισμού και τυγχάνουν της γνώσης και της έγκρισης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφέρει ότι η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση είναι βασικοί κανόνες για τη σημερινή Κυβέρνηση, πάγια πρακτική της οποίας είναι και θα παραμείνει ο απόλυτος σεβασμός του ελέγχου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Κυβέρνηση, σημειώνει, σέβεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε ό,τι της ζητηθεί.

“Επειδή, όμως, σήμερα το ΑΚΕΛ επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφάνειας και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, καλείται να απαντήσει στον κυπριακό λαό: Γιατί το 2011 το Προεδρικό Μέγαρο διέθεσε για σκοπούς πληρωμών σε διάφορους, το ποσό των 29.300, αλλά το 2012 εξέδωσε επιταγές συνολικού ύψους 295.800 ευρώ; Γιατί το Προεδρικό Μέγαρο, στο διάστημα, μόλις δύο μηνών (Ιανουάριο – Φεβρουάριο) του 2013, εκτόξευσε την έκδοση επιταγών στα 241.885 ευρώ; Για ποιους και γιατί εκδόθηκαν οι επιταγές, λίγο πριν την αποχώρηση της Κυβέρνησης Χριστόφια, όταν τα κρατικά ταμεία παραδίδονταν στη νέα Κυβέρνηση άδεια και το κράτος βρισκόταν ενώπιον του φάσματος στάσης πληρωμών;”, διερωτάται τέλος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην γραπτή δήλωση του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ