Πανίκος Δημητριάδης: «Απειλούν την οικογένειά μου»


Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία η διάσωση της Κύπρου 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε συνέντευξή του στο Δουβλίνο μετά το τέλος του Eurogoup, ο κος Δημητριάδης ανέφερε ότι “η ανεξαρτησία της Kεντρικής Tράπεζας της Κύπρου δέχεται αυτή την στιγμή επίθεση“. Την πληροφορία δημοσιεύει το Bloomberg προσθέτοντας ότι ο Πανίκος Δημητριάδης, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε επίσης ότι η ικανότητά του να διαχειριστεί την κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη από τις “απειλές θανάτου, όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά προς τα παιδιά μου και την γυναίκα μου».

Η Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη καθώς η Κύπρος οριστικοποιεί το πακέτο της συμφωνίας διάσωσης που θα συρρικνώσουν τον τραπεζικό της τομέα και θα φορολογήσουν τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Ο κος Δημητριάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει το διορισμό του αναπληρωτή διοικητή Σπύρο Σταυρινάκη ή να πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας χωρίς τη συναίνεση της κεντρικής τράπεζας. Εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει.

“Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεσμευτεί για την πώληση του χρυσού κατάσταση, χωρίς διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα,” ανέφερε ο διοικητήε, προσθέτοντας πως υπήρξε “συνεχή παρέμβαση σε σχέση με τη διαχείριση των τραπεζών στο πλαίσιο του ψηφίσματος.”

Πηγή: Bloomberg