Δυσαρέσκεια εργαζομένων Δήμου Γεροσκήπου για σχόλια αξιωματούχων

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Συνάμα, καταδικάζουν «την ενορχηστρωμένη εδώ και καιρό θυματοποίησή τους και το δημόσιο διασυρμό τους», σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ – ΕΕΣΤΑ ΣΕΚ Πάφου και ΔΕΟΚ Πάφου και εργαζομένων Δήμου Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η παραπλανητική εικόνα που καλλιεργείται γύρω από τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο Δήμο αποσκοπεί στο να στρέψει την κοινή γνώμη κατά των εργαζομένων και να τους θυματοποιήσει ως υπαίτιους για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος. Η πραγματικότητα, φυσικά, είναι τελείως διαφορετική και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί».

Πέραν του γεγονότος, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι οι μισθοί στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα είναι παγοποιημένοι από το 2011, είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο έχουν απολέσει, ελέω μνημονίου, εισοδήματα της τάξης του 10% με 20%. Επιπρόσθετα, τον τελευταίο χρόνο, ενώ δέχτηκαν αρκετές επιθέσεις στα κεκτημένα τους και ουκ ολίγες παραβιάσεις όρων της συλλογικής σύμβασης, έκαναν υπομονή για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ενδεικτικά αναφέρουν πως σιωπηλά έχουν αποδεχτεί, χωρίς κατ’ ανάγκην να υπάρχει πάντοτε συμφωνία της διοίκησης του Δήμου με τις συντεχνίες, αποζημίωση των υπερωριών σε ημέρες ανάπαυσης, αντί χρηματικής αμοιβής, «κούρεμα» των επιδομάτων, προσωρινή παγοποίηση των οφειλών του Δήμου στο Ταμείο Ευημερίας και Αναψυχής, καταβολή μειωμένων εισφορών του Δήμου στα Ταμεία Συντάξεως και Προνοίας, και αποδοχή Σχεδίου Αφυπηρέτησης Εργαζομένων.

Η στάση αυτή των υπαλλήλων, προστίθεται στην ανακοίνωση, αντί να εκτιμηθεί, εκλήφθηκε φαίνεται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα αιρετοί αξιωματούχοι του Δήμου να βρουν πρόσφορο έδαφος και σταδιακά να αυξάνουν τις αντιεργατικές τους επιθέσεις και να διοχετεύουν σε βάρος μας παραπλανητικές πληροφορίες στα τοπικά, κυρίως, Μ.Μ.Ε.

Προς ενημέρωση, αναφέρεται επίσης, το ποσοστό της μισθοδοσίας των εργαζομένων, σε σχέση με τα έσοδα του Δήμου, είναι 37%. Παραπλανητικά, γίνεται λόγος για 60% και άλλοτε για 53%, για να έχει την εντύπωση ο κόσμος ότι «όλα τα έσοδα του Δήμου πάνε στη μισθοδοσία» και ότι για την κακή κατάσταση των οικονομικών ευθύνεται «το υψηλό εργατικό κόστος».

Οι υπάλληλοι του Δήμου Γεροσκήπου δεν ζουν σε «εργατικό παράδεισο» ούτε απολαμβάνουν «υπερπρονόμια». Είναι από τους πλέον χαμηλόμισθους σε σχέση με συναδέλφους άλλων Δήμων, καθώς, με βάση τη κατηγοριοποίηση των ομοιόμορφων σχεδίων υπηρεσίας στους Δήμους, ο Δήμος Γεροσκήπου έχει καταταχθεί στην τέταρτη και τελευταία κατηγορία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο Δήμος Γεροσκήπου δεν βρίσκεται σε δυσχερέστερη, σε σχέση με τους άλλους Δήμους, οικονομική κατάσταση και, σίγουρα, δεν κινδυνεύει με κλείσιμο, όπως συχνά-πυκνά αφήνεται να νοηθεί.

Τόσο οι συντεχνίες όσο και οι εργαζόμενοι στο Δήμο Γεροσκήπου καλούν τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και από κοινού, μέσα σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, να βρουν τις λύσεις εκείνες που θα υπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου αλλά και που δεν θα αδικούν τους εργαζόμενους.

Καλούν παράλληλα το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο μπροστά στα προβλήματα του Δήμου, μακριά από λαϊκισμούς.

Πηγή ΚΥΠΕ