ΔΗΣΥ: “Ύψιστης σημασίας η συνεργασία Κυβέρνησης – Κεντρικής Τράπεζας

 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ εκφράζει εκ νέου την ανησυχία του «όχι μόνο για δηλώσεις και άλλες παραστάσεις του Διοικητή, για τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της ΚΤΚ, αλλά και για τις διαδικασίες εφαρμογής της πρόσφατα εγκριθείσας νομοθεσίας για την εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων».


 

Διαβάστε επίσης “ΕΔΕΚ: Ζητά συνδιαμόρφωση των μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας”.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Το σοβαρότερο ζήτημα που εγείρεται, όμως, αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών, ενεργειών και αποφάσεων που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία σε κατάσταση Μνημονίου. Ίσως το μεγαλύτερο και σίγουρα ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα εξετασθούν από την ειδική Ερευνητική Επιτροπή, αναφέρει, είναι ο χειρισμός της υπό εξυγίανση τράπεζας, η αποφυγή έγκαιρης αναδιάρθρωσής της και η επιβάρυνση της Δημοκρατίας με υποχρεώσεις αντληθείσας ρευστότητας (E.L.A.) αρκετών δισεκατομμυρίων.

«Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους της σκληρότητας του κυπριακού Μνημονίου», αναφέρει.

Γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναμένεται ότι, σύμφωνα και με την πρόσφατη δική του δημόσια δήλωση, κατά την οποία η Λ.Τ. ανάλωσε ανώφελα δισεκατομμύρια ρευστότητας εξαιτίας πολιτικής σκοπιμότητας, θα κριθεί από την Ερευνητική Επιτροπή ο Διοικητής της Κ.Τ.Κ.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζει ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε πρόσφατα προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Επιτροπής.

 

Πηγή: KYΠΕ