Βρετανία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Μαραθώνιου στο Λονδίνο


Εγγραφείτε στο newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στον μαραθώνιο του Λονδίνου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς οι αρχές έχουν αυξήσει κατά τουλάχιστον 40% τον αριθμό των αστυνομικών που θα αναπτυχθούν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση της Βοστώνης.

Από την επομένη της τραγωδίας στη Βοστώνη, οι οργανωτές του μαραθωνίου του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Αναθεωρήθηκαν ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί μέχρι τότε.

“Αύξησα κατά πολλές εκατοντάδες τον αριθμό των αστυνομικών που θα περιπολούν” ανέφερε η αστυνομική διευθύντρια της Σκότλαντ Γιαρντ Τζούλια Πέντρι.

“Ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι όσοι έρθουν στο Λονδίνο την Κυριακή θα αισθάνονται ασφαλείς στην πόλη”, πρόσθεσε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ και η αστυνομία της Βοστώνης βρίσκονται σε στενή και συνεχή επαφή και προς το παρόν “δεν υπάρχει καμία σύνδεση” μεταξύ του μαραθωνίου της Λονδίνου και των επιθέσεων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική μεγαλούπολη, κατέληξε η Πέντρι.

Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής των 42.195 μέτρων που ξεκινά από το Γκρίνουιτς, στο ανατολικό Λονδίνο, συνεχίζει κατά μήκος του Τάμεση μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περνά από πολλά κτίρια-ορόσημα της πόλης, όπως οι ουρανοξύστες της Κάναρι Γουόρφ, το Μπιγκ Μπεν και το κοινοβούλιο, προτού καταλήξει στο Μολ.

Οι δρομείς θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προτού δοθεί η εκκίνηση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή των θυμάτων της Βοστώνης.

Για κάθε αθλητή που θα τερματίζει οι οργανωτές σκοπεύουν να καταβάλουν δύο λίρες (2,35 ευρώ) σε ένα ίδρυμα που θα παράσχει βοήθεια στα θύματα της Βοστόνη.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.