ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για «βολέματα»-Oι σαρωτικές αλλαγές σε ΚΥΠ

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Ο νέος Υπουργός, λοιπόν, κληθείς σήμερα να σχολιάσει το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν αποφασίσει η Βουλή για το πάγωμα των προαγωγών κάποιοι αστυνομικοί είδαν τη θέση τους να… ψηλώνει, ανέφερε ότι έγιναν την τελευταία εβδομάδα αρκετές προαγωγές. 

«Κάποιοι φυσικά ήθελαν να επικεντρώσουν την κριτική τους σε δύο προαγωγές που έγιναν στην αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα παραγνωρίζουν ότι σε κάποιους ημικρατικούς έγιναν πολυάριθμες προαγωγές, σε κάποιους άλλους έγιναν σε υψηλόβαθμες θέσεις», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι «είναι καιρός πια να μπορούν να διακρίνουν και το εάν μια προαγωγή γίνεται διότι αυτό είναι αναγκαίο για σκοπούς της υπηρεσίας».

Όπως είπε, έγινε κριτική για την προαγωγή  ενός αστυνόμου β’ σε μια θέση στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, «που ως γνωρίζουν και αυτοί που κάνουν την κριτική, στην ηγεσία των διευθύνσεων για να είναι κάποιος πρέπει να είναι ανώτερος αξιωματικός».

Συνεπώς, συνέχισε, «δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε άλλες υπηρεσίες και να το εντοπίσουν κυρίως στην αστυνομία». «Λυπούμαι αλλά δεν νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο προάγουν ή μπορούν να προαγάγουν καλύτερα τα συμφέροντα αυτού του τόπου», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή το ΑΚΕΛ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για άλωση και συναγερμοποίηση της κρατικής μηχανής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι αντί να κατευθύνουν τις ενέργειες τους και να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών των αποφάσεων του Eurogroup, Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ επιδίδονται σε αγώνα δρόμου εκκαθαρίσεων στην κρατική μηχανή και βολέματος ημετέρων.

Πάντως, σε καταγγελίες για μαζικές προαγωγές στη Cyta και τον ΚOT, δύο ημέρες πριν από την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή, προέβη και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσον έγινε κατ εξαίρεση προαγωγή αξιωματικού της προεδρικής φρουράς.

Κατήγγειλε επίσης το ΑΚΕΛ ότι δεν ψήφισε την πρόταση του ΔΗΣΥ για να είναι αρεστό στο λαό και σε αυτούς που διεκδικούν προαγωγές.

Εξάλλου, το κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εσπευσμένοι διορισμοί προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το πως επέτρεψε να γίνουν εσπευσμένες προαγωγές ακόμα και σε κυβερνητικές υπηρεσίες, σε ΚΥΠ και Προεδρική Φρουρά.

Η αποκάλυψη του 24H

Όπως απεκάλυψε χθες το 24Η, πάντως, έγιναν σαρωτικές αλλαγές στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Οι διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα είναι τέτοιας κλίμακας, που διαφοροποιηθούν σε τεράστιο βαθμό την εικόνα που είχε μέχρι τώρα η Υπηρεσία. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μετά από εντολές του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, θα μετατεθούν περίπου 50 αστυνομικοί (παγκυπρίως), που μέχρι τώρα υπηρετούσαν στην ΚΥΠ.