Μετάλλια του μαραθωνίου της Βοστόνης πωλούνται στο E-bay

 

Αρκετά χρυσά μετάλλια με κίτρινη και μπλε κορδέλα για τη βράβευση των δρομέων που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Βοστόνης τη Δευτέρα, βγήκαν χθες Πέμπτη σε διαδικτυακή δημοπρασία στο eBay, γεγονός το οποίο ο κατασκευαστής τους χαρακτήρισε “αποκρουστικό” εξαιτίας της διπλής επίθεσης στην γραμμή τερματισμού με τρεις νεκρούς και 176 τραυματίες.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Ο Νταν Aσγουορθ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Ashworth Awards της Μασαχουσέτης, ο οποίος κατασκευάζει μετάλλια και καρφίτσες για το Μαραθώνιο τα τελευταία 31 χρόνια, δήλωσε ότι κάποιος περαστικός ενδεχομένως να πήρε τα μετάλλια την ώρα που επικρατούσε πανικός και τώρα προσπαθεί να επωφεληθεί. Κάποιες από τις προσφορές στο διαδίκτυο για τα μετάλλια έφθασαν τα 500 δολάρια.

 

“Είναι αποκρουστικό. Δεν θεωρώ ότι κάποιος μαραθωνοδρόμος θα πούλαγε το μετάλλιό του”, είπε ο Aσγουορθ. Η εκπρόσωπος του eBay Κάρι Ραμίρεζ δήλωσε ότι η εταιρεία “δεν επιτρέπει την πώληση (αντικειμένων) που απεικονίζουν, εξαίρουν ή επιχειρούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη τραγωδία ή τον πόνο” και πρόσθεσε ότι η εταιρεία “θλίβεται βαθιά από την τραγωδία στη Βοστόνη”.


 

Διαβάστε επίσης “Αύξηση ισοζυγίου συναλλαγών της Ευρωζώνης”.


 

Η εταιρεία του Aσγουορθ κατασκεύασε περίπου 26.000 μετάλλια για το Μαραθώνιο. Oπως είπε, ο ίδιος βρισκόταν κοντά στη γραμμή τερματισμού για να υποδεχτεί τη σύζυγο και την αδελφή του που τερμάτισαν εννέα λεπτά πριν από τις εκρήξεις. Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης Αντζελίν Ρίτσαρντσον δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν έχει ενημερωθεί για κάποια κλοπή (μεταλλίων), ενώ το ίδιο είπε και ο εκπρόσωπος του Μαραθωνίου Μαρκ Ντέιβις.

 

Πηγή :ΚΥΠΕ