ΕΔΕΚ: Εξαγγέλλει φόρουμ διαλόγου για απαλλαγή από την Τρόικα

 

 


Διαβάστε επίσης: Παζάρια για το τελικό κούρεμα στα όρια του 50%

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ θα εξαγγείλει αύριο πρωτοβουλία για ένα εθνικό φόρουμ διαλόγου απαλλαγής από το Μηχανισμό Στήριξης και την Τρόικα.

«Δεν είναι νοητό το μνημόνιο να κατατίθεται για κύρωση στα κοινοβούλια έξι χωρών της Ευρωζώνης αλλά να μην κατατίθεται στη Βουλή της άμεσα ενδιαφερόμενης χώρας» είπε ο κ. Παπαδάκης.

Συμπλήρωσε ότι δεν ευσταθεί ο πιθανός ισχυρισμός ότι κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται, επειδή, κατά συνταγματική πρόβλεψη, συμφωνίες εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα συνομολογούνται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το μνημόνιο, συνέχισε, εμπεριέχει πλείστες όσες διατάξεις που επηρεάζουν την εθνική και κρατική κυριαρχία, προβλέπουν την εκποίηση κρατικής περιουσίας, την αποστέρηση της ιδιοκτησίας ημικρατικών οργανισμών και την υπό όρους εκμετάλλευση φυσικών πόρων της αποκλειστικής κυριότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στην «απαράδεκτη αφαίρεση πρόνοιας από το προσχέδιο του μνημονίου», με βάση την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να αποδεσμεύεται όταν είναι σε θέση να αποπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Εξίσου «απαράδεκτη» χαρακτήρισε και την απουσία πρόνοιας που να απαγορεύει την πώληση του δανείου σε τρίτη χώρα.

«Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ υπογραμμίζει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι παραμένει σταθερό στη θέση για την απαλλαγή το συντομότερο από τα νέο-αποικιακά δεσμά της Τρόικας που υποθηκεύουν την εθνική και κρατική μας κυριαρχία και προοιωνίζουν συνεχή βύθιση στην ύφεση, στην ανεργία και τη μαζική φτώχεια» κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ.

Ερωτηθείς τι θα πράξει η ΕΔΕΚ αν δεν εισακουστεί, είπε ότι αυτή τη στιγμή προέχει να απαντηθούν τα ερωτήματα και οι θέσεις που εκφράζει η ΕΔΕΚ.

 

Πηγή ΚΥΠΕ