ΕΔΕΚ: καλεί την Κυβέρνηση να κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΤ

 

Σε γραπτή του δήλωση, ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης σημειώνει πως ο Γερμανός Βουλευτής, στέλεχος των Φιλελευθέρων και ειδικός για οικονομικά θέματα Φράνκ Σέφλερ ζητά την παραίτηση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, θεωρώντας τον συνένοχο στην αλόγιστη και παράνομη παροχή ρευστότητας από τον ELA στην Λαϊκή Τράπεζα.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Είναι αδιανόητο όταν τρίτοι ασκούν κριτική προς την ΕΚΤ, η Κύπρος που υφίσταται τις τραγικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της να παραμένει αδιάφορη και απαθής, σημειώνει ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ.


 

Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει το νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα νεαρό”.


Στο μεταξύ ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει πως νέο ατόπημα διέπραξε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Προσθέτει πως προφανώς ο κ. Ντάουνερ θέλει «να εξισώσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοϋπουργό του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα».

Η ΕΔΕΚ αναφέρει πως ο κ. Ντάουνερ, «ενώ διευθέτησε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας Ι. Κασουλίδη, προχώρησε σε ταυτόχρονη διευθέτηση συνάντησης με τον ψευδοϋπουργό Εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος Χουσεϊν Οζγκουργκιούν».

«Καταγγέλλουμε τη νέα πρόκληση Ντάουνερ και καλούμε την Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά στην καινούργια πρόκληση του Αυστραλού διπλωμάτη», σημειώνει η ΕΔΕΚ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ