ΕΔΕΚ: Ζητά συνδιαμόρφωση των μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας

 

Στην ανάγκη συνδιαμόρφωσης μέτρων αναθέρμανσης της οικονομίας αναφέρθηκε σήμερα το ΚΣ ΕΔΕΚ, διά του Αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος είπε ότι “η οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική για να μπορέσει να έχει εχέγγυα επιτυχίας θα πρέπει, εκτός από την εμπλοκή των παραγωγικών δυνάμεων, να τυγχάνει της εμπλοκής και των πολιτικών δυνάμεων”.


 

Διαβάστε επίσης “Οικολόγοι: Δημοσιοποίηση της λίστας με τις καταθέσεις που “διέφυγαν”.

Aκολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σιζόπουλος υπενθύμισε προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες και αποφάσεις θα ήταν αποτέλεσμα συνδιαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις.

“Στο πλαίσιο λοιπόν της δέσμευσής του, εμείς θα αναμέναμε ότι θα διαβουλευόταν πρώτα με τις πολιτικές δυνάμεις, θα υπήρχε μια συνδιαμόρφωση αυτής της πολιτικής και στη συνέχεια να υπήρχε επικύρωση από το Υπουργικό Συμβούλιο και αποστολή στη Βουλή για τελική έγκριση”, είπε.

Ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε έκκληση του Κινήματος για συνδιαμόρφωση κοινής πολιτικής που να κινείται σε πέντε άξονες: Τον καθορισμό σχεδίου απεμπλοκής από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν, τη διαμόρφωση νέου οικονομικού μοντέλου, τον προσδιορισμό αναπτυξιακών έργων άμεσης υλοποίησης και υιοθέτησης κινήτρων για επενδύσεις, την ανάληψη δεσμεύσεων και υιοθέτηση μέτρων πάταξης της διαπλοκής και, τέλος, τη διαμόρφωση πολιτικής για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση της εργοδότησης Κυπρίων και τη μείωση της αυξητικής τάσης της ανεργίας.

“Δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή η πρόθεσή μας αυτή δεν έχει αξιοποιηθεί. Η Κυβέρνηση προτιμά να λειτουργεί στο πλαίσιο της κομματικής της αυτάρκειας, η οποία όμως έχει αποδειχθεί ανεπαρκής να διαχειριστεί αξιόπιστα την κρίση”, πρόσθεσε ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος είπε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προσθέτοντας πως “τα περιθώρια ανοχής της κυβερνητικής στάσης και συμπεριφοράς δεν είναι ανεξάντλητα”.

“Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνες στήριξης και προώθησης συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα συνδιαμορφώσουμε. Δεν θα συνεχίσουμε όμως να ανεχόμαστε πολιτικές οι οποίες είναι είτε ανεπαρκείς, είτε στρέφονται προς λάθος κατεύθυνση», ανέφερε.

 Σε ερώτηση ποιες είναι οι πολιτικές της Κυβέρνησης που είτε είναι ανεπαρκείς είτε είναι προς λάθος κατεύθυνση, ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε στις πολιτικές σχετικά με το θέμα της συμφωνίας για το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής για άλλα έχει δεσμευτεί ο Πρόεδρος και άλλα στην ουσία εφαρμόζει.

Υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι θα βελτιώσει το μνημόνιο, ενώ το μνημόνιο έχει στην ουσία επιδεινωθεί, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ενώ σήμερα τις έχει αποδεχθεί, δεσμεύτηκε ότι δεν υπάρχει κούρεμα των καταθέσεων, ενώ σήμερα υπάρχει κούρεμα.

 “Και μία σειρά άλλες πολιτικές οι οποίες αποδεικνύεται τελικά ότι στρέφονται προς λάθος κατεύθυνση, πέραν από το γεγονός ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αυτό το χρονικό διάστημα απέδειξε ότι δεν έχει σχέδιο άλφα ούτε σχέδιο βήτα και δεν μπορεί στην ουσία με επάρκεια να διαχειριστεί τα προβλήματα τα ποία έχουν δημιουργηθεί”, κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ