Εφιαλτικές προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία

 


Διαβάστε επίσης: Η γερμανική Βουλή καλείται να ψηφίσει για την κυπριακή διάσωση 

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter


 Όπως αποκαλύπτει σήμερα το news.gr, οι προβολές αυτές είναι οι προκαταρκτικές και αποτελούν μέρος μελέτης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γίνονται μετά από ενδελεχή μελέτη όλων των στοιχείων, που έχουν ήδη προκύψει από τις δραματικές αλλαγές στα δημοσιονομικά και στην αγορά της χώρας, από τις 16 Μαρτίου έως σήμερα, και με τη χρήση τελευταίων οικονομικών μοντέλων.

Τα νούμερα, που προκύπτουν για το 2015, είναι πραγματικά εφιαλτικά :

Προβλέπεται ύφεση, που μπορεί να ξεπεράσει το 20% (!) – κοντά στο 21% -, και ανεργία στα επίπεδα του 45% !

Τα δύο αυτά νούμερα – και μόνο –, αν επιβεβαιωθούν μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη, σημαίνουν στην ουσία ότι δεν θα υπάρχει οικονομία, δεν θα λειτουργεί η οικονομική δραστηριότητα.

Πληροφορίες από τη Λευκωσία αναφέρουν ότι όλα αυτά έχουν περιέλθει – έστω και ανεπίσημα – στη γνώση του Προεδρικού Μεγάρου και του Νίκου Αναστασιάδη, γι΄ αυτό και η κυβέρνηση επιχειρεί να θωρακισθεί εγκαίρως αυτή τη φορά. Με ποιο τρόπο;

Μέσα στην εβδομάδα, θα συνεδριάσει για δύο μέρες το υπουργικό συμβούλιο, ώστε να αποφασίσει και να ανακοινώσει μέτρα τόνωσης της κυπριακής οικονομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος έχει στείλει ήδη επιστολές σε Ευρωπαίους αξιωματούχος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, ζητώντας έκτακτη βοήθεια από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. Αίτημα, που αντιμετωπίστηκε σε πρώτη φάση θετικά από το Μανουέλ Μπαρόσο και τον Όλι Ρεν. 

Πηγή: news.gr