Εφημερίδα Kibris: 10 χρόνια από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ως γενικό συμπέρασμα η εφημερίδα γράφει πως από τις δηλώσεις των καταστηματαρχών εξάγεται το συμπέρασμα πως είναι ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, προσθέτοντας ωστόσο πως τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων δεν επιτεύχθηκε η λύση, συνεχίζονται. Ειδικά οι Ε/κ, προστίθεται, εξέφρασαν λύπη αλλά και ντροπή γιατί χρειάζεται ακόμη να επιδεικνύουν ταυτότητα ή διαβατήρια για περάσουν στα κατεχόμενα και απέδωσαν το αδιέξοδο στην ανάμειξη των ξένων και τη μη επιθυμία των Κυπρίων πολιτικών.

Οι Ε/κ ιδιοκτήτες καταστημάτων που μίλησαν στην Κίπρις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανέφεραν πως δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των ανθρώπων αλλά το πρόβλημα είναι πολιτικό. Όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, είπαν, είχαν μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν τελικά. Ανέφεραν επίσης ότι η κρίση τους έχει επηρεάσει, λίγος κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους και πολλά καταστήματα είναι κλειστά.

Οι Τ/κ ιδιοκτήτες καταστημάτων αμέσως μετά το οδόφραγμα της οδού Λήδρας δήλωσαν στην Κίπρις πως τίποτε δεν άλλαξε στο Κυπριακό. Μοιράζονται την άποψη ότι «όπως ήταν πριν 10 χρόνια είναι και σήμερα», σημειώνεται στο δημοσίευμα. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με τους υφιστάμενους πολιτικούς, Ε/κ και Τ/κ, προσθέτουν λέγοντας ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων οδήγησε ακόμη και στη μείωση της εχθρότητας μεταξύ μας. Οι Τ/κ ανέφεραν επίσης ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τους επηρέασε θετικά, σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση στις ελεύθερες περιοχές έχει επηρεάσει την κίνηση στην αγορά στα κατεχόμενα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο δημοσιογράφο της εφημερίδας μίλησαν 6 Ε/κ ιδιοκτήτες καταστημάτων στο τέρμα της οδού Λήδρας και 5 Τ/κ από την αγορά αμέσως μετά το οδόφραγμα.

Η Κίπρις γράφει επίσης ότι κατά τη χθεσινή ημέρα εθνικής εορτής παιδιού και κυριαρχίας, τα κατεχόμενα επισκέφθηκαν από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας πολλοί τουρίστες και κυρίως την αγορά της παλιάς κατεχόμενης πόλης. Σημειώνει δε πως στο τ/κ οδόφραγμα της οδού Λήδρας υπήρχε ουρά 20-30 ατόμων, ομάδας τουριστών, ενώ γενικά υπήρχε αναμονή.

Η Κίπρις, όπως και άλλες τ/κ εφημερίδες, αναφέρουν επίσης ότι χθες, πολλοί Τ/κ εκμεταλλεύτηκαν την αργία για να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για βόλτα και ψώνια. Η Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει φωτογραφία από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου όπου πολλά αυτοκίνητα πέρασαν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές και η κίνηση ήταν αυξημένη, με τους Τ/κ να παραπονιούνται πως η εξυπηρέτηση είναι αργή επειδή είναι μικρός ο αριθμός των «αστυνομικών» και των ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ