Σ. Κουκουμά: Έκκληση για υπερψήφιση Προϋπολογισμού του ΦΙΚΒ


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Έκκληση όπως αύριο ψηφιστεί από την Ολομέλεια  σε νόμο ο Προϋπολογισμός του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και όπως η ψήφιση του Προϋπολογισμού δεν επηρεαστεί από την ψήφιση της πρότασης νόμου για την παγοποίηση των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, απηύθυνε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά.

«Θεωρούμε σημαντικό να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τις προαγωγές και τις προσλήψεις και να ψηφισθεί ο Προϋπολογισμός του Φορέα αφού έτσι κι` αλλιώς δεν επηρεάζεται από το σχετικό νομοθέτημα», είπε μετά τη συνεδρία κατά την οποία συζητήθηκαν οι κανονισμοί που ρυθμίζουν τα κριτήρια και τη δανειοδότηση μέσω του Φορέα.

Σε ό,τι αφορά τους κανονισμούς για το Φορέα, η κ. Κουκουμά είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε στην Επιτροπή εάν αποδέχεται τις τροποποιήσεις που έκανε η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι σήμερα αναδιατυπώθηκαν κάποιες από τις τροποποιήσεις.

Είπε ακόμα ότι Βουλευτές απαίτησαν να παραμείνει το κριτήριο του εμβαδού για τις μειώσεις στη δανειοδότηση κατά τρόπο που μέχρι τα 275 τετραγωνικά μέτρα να μην υπάρχει μείωση.

Η κ. Κουκουμά συνεχίζοντας είπε πως είναι σημαντικό να εγκριθούν οι κανονισμοί και ανέφερε ότι η καθυστέρηση προκαλεί δυσκολίες καθώς ο Φορέας με τους κανονισμούς προσπαθεί να κάνει πιο αποτελεσματική την εξέταση των αιτήσεων.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων είπε πως κατά τη συνεδρία συζητήθηκε και το θέμα των αγοραπωλησιών τ/κ περιουσιών και τρόποι αποτροπής των προσφύγων να προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας.

Ανέφερε ότι έχει ετοιμασθεί σημείωμα και αναμένεται από τις κοινοβουλευτικές ομάδες να αναπροσαρμόσουν θέσεις που κατέθεσαν στο πλαίσιο της συζήτησης στο Κεφάλαιο Δ΄ της Ολομέλειας της Βουλής με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση.  

Πηγή ΚΥΠΕ