Εξελέγη το νέο ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας

 

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την έγκριση των τελικών Λογαριασμών για το έτος 2012, έγινε απολογισμός έργου και ταμειακή ροή, ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που υλοποιεί η Εταιρεία και η εκλογή τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας εξελέγη ο Λούης Κουμενίδης, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Λευκάρων   Αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης Δήμαρχος Λάρνακας και Γραμματέας ο Μάριος Αλαμπρίτης Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου.

Σε ομιλία του στη Συνέλευση ο κ. Κουμενίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τις 17 Φεβρουαρίου 2012 που το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε τα ηνία της Εταιρείας. Βρεθήκαμε τότε στο τιμόνι της Εταιρείας κάτω από πολύ διαφορετικές, αλλά εξίσου με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που χρειάστηκαν λεπτούς χειρισμούς. Παραλάβαμε τότε μια Εταιρεία που βρισκόταν στο απόγειο μιας πετυχημένης διαδρομής και είχαμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της πρόκλησης».

Πρόσθεσε ότι «εργαστήκαμε ομαδικά με όραμα, αποφασιστικότητα και στοχοπροσήλωση, πάντοτε υποστηρικτικά προς τους λειτουργούς της Εταιρείας, και σαν αποτέλεσμα αυτού η Αναπτυξιακή Εταιρεία συνεχίζει σήμερα την ανοδική της πορεία με δυναμισμό, υπηρετώντας αποτελεσματικά τους μετόχους με ποιότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία. Η συνεργασία όλων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη αποτελεσμάτων, προβλέψιμων μέσα στους στόχους όπως είχαν τότε εξαγγελθεί».

Σημείωσε ότι η φετινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται «εν μέσω έντονων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες τον τόπο μας και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, που τείνουν να φέρουν την οικονομία σε κατάρρευση, το δε το ίδιο το κράτος μας στα πρόθυρα άτακτης πτώχευσης».

Η νέα τάξη πραγμάτων, συνέχισε ο κ. Κουμενίδης, «βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διαμόρφωσης και βεβαίως επηρεάζει και τη δική μας εταιρεία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός μας θα ξαναβρεί το δρόμο της προόδου και της ευημερίας, ίσως μέσα από νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανιχνεύσουμε ευκαιρίες και να αξιολογήσουμε δυνατότητες. Θα δώσουμε νέα πνοή στην έννοια της “πλατφόρμας επιτάχυνσης της ανάπτυξης”, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα την Αναπτυξιακή. Υπάρχει άμεση η ανάγκη να ασχοληθούμε με τη διάσταση της απασχόλησης και της νεολαίας, δηλαδή η κοινωνική διάσταση πρέπει να αναχθεί σε μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής της Εταιρείας».

Αφού ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και σύντομα ξεκινά η νέα περίοδος 2014 – 2020, ο κ. Κουμενίδης είπε ότι «η μεταβατική περίοδος που περνούμε χαρακτηρίζεται από αποδυνάμωση της παραγωγικής ικανότητας και από διεύρυνση των ανισοτήτων σχετικά με την ανταγωνιστικότητά μας. Θα χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να κάνουμε θυσίες, γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή σε ανταγωνιστικά προγράμματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι από μόνη της μια πολύ δύσκολη υπόθεση».

Ο ανταγωνισμός, κατέληξε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας, «είναι τώρα πιο σκληρός, αλλά και οι τοπικές συνθήκες επιβάλλουν να έρθουν πιο πολλά κονδύλια στη χώρα μας” και κάλεσε όλους “να το θεωρήσουμε αυτό σαν εθνικό καθήκον και σαν τη δική μας συνεισφορά στη ανόρθωση της οικονομίας της πατρίδας».