Η ελευθερία του λόγου δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον (vid)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που η UNESCO καθιέρωσε την 3η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) συμβάλουν στο φετινό αφιέρωμα της UNESCO, παρουσιάζοντας δικό τους υλικό και στέλνοντας το μήνυμα:

«Η ελευθερία του λόγου δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον».

Με την παραγωγή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού που θα προβληθεί και θα δημοσιευθεί σε παραδοσιακά και νέα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) μετέχουν στο ειδικό αφιέρωμα της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου. 

Φτιαγμένη από όνειρα, αλλά και αίμα, η ελευθεροτυπία – τα τελευταία 20 χρόνια – χαρακτηρίζεται ως αγαθό και τίθεται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της UNESCO, με την 3η Μαΐου να έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου. Ημέρα, κατά την οποία, παρά την υπερπληροφόρηση και την ψηφιακή εποχή, επανατοποθετείται ο στόχος: η ενημέρωση, πρέπει να έχει ως μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και να παραμένει Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Πλουραλιστική, απαλλαγμένη από τον έλεγχο κυβερνήσεων, πολιτικών ή οικονομικών παραγόντων.  Στόχος που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός σήμερα, που τα Μέσα Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δέχονται την έντονη κριτική και αμφισβήτηση των πολιτών.