Ελλάδα: Εκ νέου συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας

 


 

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Ναυάγιο του γάμου Εθνικής Τράπεζας με Eurobank

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τη διαβεβαίωση πως “δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, δηλαδή, μειώσεις μισθών και συντάξεων και αύξηση φορολογίας” παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά τις συναντήσεις με την τρόικα, όπου συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα έχει νέα σύσκεψη με την τρόικα και όπως όλα δείχνουν κατά τις προηγούμενες συναντήσεις έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

“Θα κλείσουμε τις επόμενες ημέρες”, επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Ο ίδιος διευκρίνιζε ότι το Eurogroup της Παρασκευής 12 Απριλίου είναι άτυπο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συζητηθεί το ελληνικό θέμα.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει πρώτα την εκταμίευση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της δόσης του Μαρτίου και στη συνέχεια των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, διευκρινίζεται ωστόσο ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ζητήματα, για το θέμα των δόσεων προς την εφορία σημειώνεται ότι “θα γίνουν ανακοινώσεις για ληξιπρόθεσμα και δόσεις όταν συμφωνήσουμε. Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση. Πλέον το κενό που μας χωρίζει είναι μικρό”.

“Δεν έχουμε αλλάξει τις προβλέψεις για την ύφεση (4,5% του ΑΕΠ το 2013). Οι απώλειες από την Κύπρο αντισταθμίζονται από τις προβλέψεις για καλύτερη τουριστική χρονιά”, σημείωσε ανώτερο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ το βράδυ της Κυριακής.

“Είναι πρωταρχικός μας στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα”, τόνισε, προσθέτοντας πως “αν πετύχουμε πλεόνασμα θα ζητήσουμε σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup μείωση χρέους”.

Περισσότερα στο news247.gr , επίσημο συνεργάτη του 24h.