Κτύπημα Βοστόνης: Πρώτες ενδείξεις για εσωτερικό τρομοκρατικό χτύπημα


Διαβάστε επίσης: Ομπάμα: Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Live 24h: Σε κόκκινο συναγερμό FBI, CIA

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Συγκεκριμένα οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι βόμβες ήταν “πρόχειρα” φτιαγμένες -αλλιώς οι νεκροί θα ήταν πολύ περισσότεροι- και δεν έχουν κανένα από τα σημάδια της Αλ Κάιντα ή άλλων διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Boston Globe.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μαραθώνιος της Βοστόνης είναι ένα δημόσιο γεγονός που προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες ανθρώπους κατά μήκος της διαδρομής των 26 μιλίων και οι ύποπτοι θα μπορούσαν να είναι είτε φανατικοί Ισλαμιστές που ζουν στις ΗΠΑ και επηρεάστηκαν από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, είτε από τοπικούς εξτρεμιστές, είτε από παρανοϊκούς δολοφόνους χωρίς πολιτική ή θρησκευτική ατζέντα.

Ο Μπράιαν Μάικλ Τζένκινς, ο ειδικός αναλυτής τρομοκρατίας στη Rand Corp, ανέφερε ότι: “οι φανατικοί Μουσουλμάνοι θα είναι ο “αγαπημένος” ύποπτος όλων, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες πιθανότητες”.

Μάλιστα, ο Μαραθώνιος της Βοστόνης είχε επισημανθεί από το 2003 σε επίσημες εκθέσεις ως ένας πιθανός στόχος τρομοκρατικού χτυπήματος, γιατί είναι δημόσιο γεγονός που το παρακολουθούν χιλιάδες θεατές και τρέχουν χιλιάδες δρομείς, ενώ μεταδίδεται παγκόσμια και συμπίπτει με την Patriots Day στην Βοστόνη, ενώ είναι κοντά σε δύο άλλες τρομοκρατικές επετείους, την βόμβα στην Οκλαχόμα που είχε εκραγεί στις 19 Απριλίου και τους πυροβολισμούς στο Columbine στις 20 Απριλίου.