Μπάρνετ: Επικρίνει την Ε.Ε για τις “επιθέσεις” στους Κυπρίους καταθέτες


Διαβάστε επίσης “Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 8χρονου νεκρού στη Βοστόνη“.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Το ψήφισμα χαρακτηρίζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις “τρομερό αποτέλεσμα που συνιστά πολύ σοβαρή εξέλιξη και ανησυχητική ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση».

Το ψήφισμα κατατέθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Μπάρνετ Πάρη Ευαγγέλου. Στο αρχικό κείμενο προστέθηκαν δύο τροποποιήσεις του συναδέλφου του και γνωστού στην παροικία για τα φιλοκυπριακά του αισθήματα Μπράιαν Κόλμαν. Το τελικό κείμενο εγκρίθηκε από την ολομέλεια της τοπικής δημαρχιακής βουλής.

Αφού αναφέρεται στις ανησυχίες των Κυπρίων και των οικογενειών τους που ζουν στο Δήμο του Μπάρνετ, το ψήφισμα καλωσορίζει την απόφαση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας να διασώσει τις καταθέσεις των πελατών των παραρτημάτων της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη μεταφορά τους στην Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου.

Με την τροπολογία του  Μπράιαν Κόλμαν γίνεται αναφορά στην εκλογή του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, καλώντας το δήμαρχο Μπάρνετ να στείλει επιστολή υποστήριξης προς αυτόν για τις προσπάθειες του να επιλύσει τα προβλήματα της χώρας καθώς και στο δήμαρχο της κατεχόμενης Μόρφου (με την οποία έχει διδυμοποιηθεί ο Δήμος Μπάρνετ), τονίζοντας την υποστήριξη της δημαρχίας στους δύσκολους καιρούς που περνά το νησί.

Με το ψήφισμα καλούνται και ενθαρρύνονται επίσης οι πολίτες της περιοχής Μπάρνετ να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους, επιλέγοντας να περάσουν τις διακοπές τους “στην όμορφη Κύπρο”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ