Επεισόδια ΓΣΠ-Συλλήψεις προσεχώς…

Κατά την διάρκεια σύσκεψης σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης, Ιωνάς Νικολάου, αφού εξέτασε τα επεισόδια που προκλήθηκαν από «κάποιους ανεγκέφαλους», όπως τους χαρακτήρισε, στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ, αξιολόγησε και τον τρόπο που ενήργησε η αστυνομία. Μάλιστα απολογήθηκε εκ μέρους της, για τη ρήψη δακρυγόνων που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα σε φίλαθλους αλλά και μικρά παιδιά, αναφέροντας «Για αυτό λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες θα έλεγα έχουν σαν στόχο τόσο από τη μια να βελτιώσουμε τον τρόπο, την ενέργεια και τη συμπεριφορά μας ως Αστυνομία». 

Ο Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, τόνισε, ότι λήφθηκαν αποφάσεις σε σχέση με μέτρα που θα ληφθούν άμεσα από τους διαχειριστές των σταδίων όπως επίσης και αποφάσεις οι οποίες θα τεθούν στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε σχέση με την χρήση των δακρυγόνων, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το θέμα διερευνήθηκε κατόπιν δικών του εντολών. «Φαίνεται ότι εκ πρώτης όψεως μπορεί να υπήρξε και πρόβλημα από τη ρίψη αυτών των δακρυγόνων και για το οποίο θέλω να απολογηθώ εκ μέρους της Αστυνομίας προς τους οπαδούς, τους φιλάθλους για τα προβλήματα και τις ταλαιπωρίες που προκάλεσαν και ειδικότερα σε μικρά παιδιά από τη χρήση των δακρυγόνων», είπε, προσθέτοντας, ότι «Η χρήση των δακρυγόνων πρέπει να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μόνον όταν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος και για αυτό το λόγο αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν προβλήματα καθ` όσον αφορά και την εκπαίδευσή μας». 

Σύμφωνα με τον κ. Ιωνά Νικολάου, ήδη συγκροτήθηκε ανακριτική ομάδα, η οποία άρχισε να διερευνά τις σκηνές και όλα τα επεισόδια και σύντομα  επίκεινται συλλήψεις, αφού έχουν αρκετά στοιχεία. 

Επιπλέον, ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από την πλευρά του σταδίου, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις κατά τρόπο μόνιμο ώστε να επιτρέπεται ο αποτελεσματικός έλεγχος των φιλάθλων έξω από το γήπεδο και η ενίσχυση του χώρου μπροστά από τις εισόδους. 

Επίσης, προβλέπεται σύμφωνα με τον ίδιο, να  γίνουν συζητήσεις με την ΚΟΠ αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο της πώλησης των εισιτηρίων, τη χρήση ταυτότητας κατά την είσοδο στο γήπεδο και την προσπάθεια ταυτοποίησης του προσώπου με το εισιτήριο ούτως ώστε να μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός έλεγχος των προσώπων που επιχειρούν να προκαλέσουν αυτής της μορφής τα επεισόδια.

Τέλος κατέληξε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις και με τους Συνδέσμους των μεγάλων ομάδων, ούτως ώστε να αρχίσει και ο προγραμματισμός για τα επόμενα παιχνίδια, ακόμη και τα ευρωπαϊκά ή το επόμενο πρωτάθλημα.