Ι.Νικολάου: “Η Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία θα συνεχίσει το έργο της”

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία θα συνεχίσει κανονικώς το έργο της, όπως έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας πως θα υπάρξει κάθε είδους υποστήριξη στην Επιτροπή, «για να μπορέσει να συμπληρώσει το έργο της το ταχύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς σήμερα από το ΚΥΠΕ για τους λόγους παραίτησης του μέχρι χθες Προέδρου της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, Παναγιώτη Καλλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως “οι λόγοι που επικαλέσθηκε χθες ο κ. Καλλής, είναι καθαρά προσωπικοί και σχετίζονται με υποθέσεις, τις οποίες προσφάτως έχουν αναλάβει τα παιδιά του που διατηρούν δικηγορικό γραφείο και ο ίδιος θεωρεί πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει σε αυτή την Ερευνητική Επιτροπή από τη στιγμή αυτή”.

Ερωτηθείς εάν διαπιστώνεται σύγκρουση των αρμοδιοτήτων του ως Προέδρου της Επιτροπής με τα συμφέροντα του δικηγορικού γραφείου των τέκνων του, ο κ. Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως δεν βρίσκει “να υπάρχει οποιαδήποτε σύγκρουση, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του”.

“Όπως και ο ίδιος (ο κ. Καλλής) επισημαίνει”, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, “εγείρονται κάποια ζητήματα από τη στιγμή που πληροφορήθηκε, χθες, τους λόγους για τους οποίους θα εγερθούν κατά την εξέταση της υπόθεσης που τα παιδιά του έχουν αναλάβει στο Δικαστήριο, ως δικηγορικό γραφείο `Καλλής και Καλλής` και, μάλιστα, όπως είπε, κάποιοι από τους λόγους οι οποίοι θα εγερθούν στο Δικαστήριο συνδέονται, φαίνεται, με θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με τα ζητήματα που θα εξετασθούν από την Ερευνητική Επιτροπή”.

“Τέτοια ζητήματα, για παράδειγμα”, συνέχισε ο Υπουργός, “είναι αυτά που αφορούν την πλημμελή ή ανεπαρκή επιτήρηση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή την απουσία επιτήρησης και εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα”.

Ουσιαστικά, είπε ο κ. Νικολάου, “έρχεται και λέει ο κ. Καλλής ότι, για αυτούς τους λόγους ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα ήθελε να συνεχίσει σε αυτή την υπόθεση, αναδεικνύοντας ότι, αν και αυτό δεν είναι ζήτημα που μπορεί να προκύπτει μέσα από θέματα δεοντολογίας του Δικαστηρίου, αυτός θεωρεί ότι θα ήταν σωστό να μη συνεχίσει”.

“Μετά που ενημερωθήκαμε για την παραίτηση του κ. Καλλή”, είπε ο Υπουργός, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προτείνει στην κ. Ηλιάνα Νικολάου να συμμετάσχει την Επιτροπή, η οποία και απεδέχθη και θα διορισθεί αύριο κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, θα γίνει πρώτα ο διορισμός και μετά, ίσως την Πέμπτη, η τελετή διαβεβαίωσης”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ