ΕΥΡΩΚΟ: Να αποδοθούν ευθύνες για την οικονομία


 

Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: Να γίνει έρευνα και για μένα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το ΕΥΡΩΚΟ εκτιμά,επίσης, ότι, “στο πλαίσιο αυτή της έρευνας, θα καταδειχθούν οι ευθύνες για το κατάντημα της κυπριακής οικονομίας”, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Σταύρος Βιολάρης.

“Αυτό είναι το πρώτο βήμα και ευελπιστούμε ότι τα πορίσματα της έρευνας θα μας βοηθήσουν να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι των θεσμών”, είπε ο κ. Βιολάρης.

Πρόσθεσε ότι “αναμένουμε ότι στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθούν οι ευθύνες εκλεγμένων και διορισμένων πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και αναμένουμε επίσης και ελπίζουμε ότι το πόρισμα της έρευνας αυτής δεν θα έχει την κατάληξη άλλων πορισμάτων, αλλά θα δώσει τη σκυτάλη σε ποινικό ανακριτή”.

“Η ανάκριση για ποινικές ευθύνες καθίσταται αδήριτη ανάγκη, καθώς θα καταδείξει ποιοι ευθύνονται για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και θα ζητά την τιμωρία τους. Δυστυχώς, η εμπειρία απέδειξε ότι η απόδοση πολιτικών ευθυνών δεν αρκεί, αφού δεν επιφέρει την τιμωρία”, είπε ο κ. Βιολάρης.

Είπε, επίσης, ότι “ο λαός αξιώνει την τιμωρία των ενόχων, και επιβάλλεται πολιτειακή και πολιτική ηγεσία να αφουγκραστούν το αίτημα των πολιτών και για μια φορά σε αυτόν τον τόπο να μην επικρατήσει η ατιμωρησία”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ