Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου των κροτίδων


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η αστυνομία  να παραμείνουν οι νέοι μακριά από το θανατηφόρο έθιμο των κροτίδων δυστυχώς υπάρχουν ασυνείδητα άτομα που εξακολουθούν  να εμπορεύονται πολλές φορές μέσω κατεχομένων κροτίδες. Χθες μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ερεύνησαν κατοικία στα Κονιά όπου στην κατοχή 16χρονου μαθητή  βρέθηκαν 121 εργοστασιακές κροτίδες τις οποίες  παρέλαβαν.

Προχθές η αστυνομία εντόπισε μετά από έρευνα σε περίπτερο στην Έμπα 640 εργοστασιακές κροτίδες  ενώ την προηγούμενη μέρα  στην σάκα μαθητή  γυμνασίου εντοπίστηκαν 100 κροτίδες ενώ  σε κουρείο στη Χλώρακα  άλλες εκατόν.

Η αστυνομία  δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής διεύθυνσης  Πάφου Νίκος Τσαπής  συνεχίζει την  εκστρατεία για πάταξη  του φαινομένου αλλά παράλληλα συνεχίζει  να ενημερώνει το κοινό, κυρίως τους νέους ώστε να πετύχει τον διπλό στόχο « που αφορά την πρόληψη και  την καταπολέμηση του  φαινομένου της παράνομης κατοχής , χρήσης και εμπορίας κροτίδων έτσι ώστε να διασφαλιστεί  ένα αναίμακτο  εορταστικό Πάσχα μακριά από τραυματισμούς και υλικές ζημιές».

Ο κ. Τσαπής ανέφερε  επίσης ότι «από τις προληπτικές ενέργειες που έχουν γίνει φαίνεται ότι  διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα το φαινόμενο αυτό στην Πάφο και όσο πλησιάζουμε το Πάσχα  θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι»

Για την επίτευξη του στόχου  σημαντική είναι η συνεργασία της αστυνομία με την Εκκλησία, τις τοπικές αρχές αλλά και  τους γονείς.

Για καλύτερη  αστυνόμευση  εκπονείται από την αστυνομία  ειδικό σχέδιο έτσι ώστε κατά την  Ακολουθία της Ανάστασης   αστυνομικοί – φρουροί   θα βρίσκονται έξω από κάθε  ναό.  

Πηγή: ΚΥΠΕ