Φιλελεύθεροι στο ΕΚ: Διερεύνηση απόφασης Εurogroup για Κύπρο

 

 


Διαβάστε επίσης: Έτοιμη για το άτυπο Eurogroup η Λευκωσία

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Η Ομάδα των Φιλελευθέρων (ALDE) θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της Κύπρου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από μια εξεταστική επιτροπή, η οποία θα καλέσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, το Eurogroup και την τρόικα. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εκτιμήσουμε σωστά την κατάσταση και να δούμε εάν έγιναν λάθη, πότε έγιναν και από ποιους  ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος», υπογράμμισε ο κ. Φέρχοφσταντ.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Sharon Bowles, δήλωσε ότι στις 25 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Εurogroup και η τρόικα θα κλήθηκαν να ενημερώσουν τα μέλη της Επιτροπής και εάν οι απαντήσεις που θα δώσουν κριθούν ανεπαρκείς, τότε οι Φιλελεύθεροι θα προτείνουν την άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής, από την οποία θα ζητηθεί να υποβάλει το πόρισμά της πριν από τις θερινές διακοπές, ανέφερε.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα, που οδήγησαν σε αυτήν την αυτή την καταστροφική εξέλιξη για την Ευρωζώνη, καθώς και γιατί έγιναν αυτά τα επικοινωνιακά λάθη, πρόσθεσε.

Πηγή ΚΥΠΕ