Ιδιωτική πρωτοβουλία για μεταφορά ΦΑ από τα κυπριακά οικόπεδα


Διαβάστε επίσης: Από λάθος του Γ.Λ. πήραν ”αύξηση” δημόσιοι υπάλληλοι 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σχέδιο για μεταφορά φυσικού αερίου από τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ εντός δυόμισι χρόνων, παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αντιπροσωπεία Αμερικανοεβραίων με κυπριακή συμμετοχή, που έγινε δεκτή σήμερα από τον Πρόεδρο στο Προεδρικό.

Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προτείνει τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κυπριακά τεμάχια μέσα σε δυόμισι χρόνια, αντί της ενδιάμεσης λύσης που τροχοδρομείται για μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο από το εξωτερικό.

Οι πληροφορίες θέλουν την αντιπροσωπεία να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, για το οποίο ο Υπουργός Εμπορίου παρέπεμψε την αντιπροσωπεία στην ιταλική ENI, στην οποία κατακυρώθηκε το συγκεκριμένο τεμάχιο κατά τον β΄ γύρο αδειοδοτήσεων.

Εξάλλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Υπουργός Εμπορίου με τον Λιβάνιο ομόλογό του, συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την έναρξη, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, διαλόγου μεταξύ των δύο κρατών για το θέμα της συνεκμετάλλευσης στα τεμάχια μεταξύ Κύπρου-Λιβάνου, όταν αρχίσει ο α’ γύρος αδειοδοτήσεων για τα τεμάχια της ΑΟΖ του Λιβάνου, για τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον 52 ενεργειακοί κολοσσοί.

Σημαντικές θεωρούνται την ίδια ώρα οι επαφές που θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ τη Δευτέρα ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ