Φοιτητές σε αφιέρωμα της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Ελευθερία του Τύπου (vid)

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Με παραγωγή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού που θα προβληθεί και θα δημοσιευθεί σε παραδοσιακά και νέα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, οι φοιτητές του ΜΠΣ «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου μετέχουν στο ειδικό αφιέρωμα της UNESCO για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου.

Φτιαγμένη από  όνειρα, αλλά και αίμα, η ελευθεροτυπία – τα τελευταία 20 χρόνια – χαρακτηρίζεται ως αγαθό και τίθεται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της UNESCO, με την 3η Μαΐου να έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου. Ημέρα, κατά την οποία, παρά την υπερπληροφόρηση και την ψηφιακή εποχή, επανατοποθετείται ο στόχος: η ενημέρωση, πρέπει να έχει ως μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και να παραμένει Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Πλουραλιστική, απαλλαγμένη από τον έλεγχο κυβερνήσεων, πολιτικών ή οικονομικών παραγόντων. Στόχος που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός σήμερα, που τα Μέσα Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δέχονται την έντονη κριτική και αμφισβήτηση των πολιτών.


Επικοινωνία και Δημοσιογραφία από 24hcomcy

Οι φοιτητές του ΜΠΣ Επικοινωνία και Δημοσιογραφία  του ΑΠΚΥ θα αναρτήσουν στο blog των φοιτητών  http://commediama.blogspot.gr κείμενα, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και γραφικά. Ακόμη, θα αναρτήσουν βίντεο συνεντεύξεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ στο κανάλι του προγράμματος στο Youtube http://www.youtube.com/user/ouc edm.  Με τα παραπάνω, αλλά και με την παρουσίαση των δράσεων τους στα μέσα ενημέρωσης, οι φοιτητές του ΑΠΚΥ δίνουν ηχηρό παρόν και μεγαλύτερο νόημα στην Παγκόσμια μέρα της Ελευθερίας του Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι: «Η ελευθερία του λόγου δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον!»