Υπηρεσία ΦΠΑ: Σοβαρό πλήγμα κατά της φοροδιαφυγής


 

Διαβάστε επίσης: Από λάθος του Γ.Λ. πήραν ”αύξηση” δημόσιοι υπάλληλοι 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με την Υπηρεσία, στις 29 Μαρτίου ο Τομέας Διερευνήσεων, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, κατόρθωσε να αντιμετωπίσει υπόθεση φοροδιαφυγής από πρόσωπο που ήταν εγγεγραμμένο στο μητρώο ΦΠΑ και δραστηριοποιείται στην αγορά μεταχειρισμένων κοσμημάτων, στη Λεμεσό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εύλογες υποψίες που υπήρχαν για διάπραξη φορολογικού αδικήματος οδήγησαν ύστερα από στενή παρακολούθηση, σε έρευνα στα υποστατικά της εταιρείας κατά τη διάρκεια της οποίας οι λειτουργοί της Υπηρεσίας, ζήτησαν συγκεκριμένες πληροφορίες σε ό,τι αφορά την πηγή προέλευσης μιας μεγάλης ποσότητας μεταχειρισμένων χρυσαφικών που βρέθηκαν στην κατοχή του υπόπτου.

Λόγω των μη ικανοποιητικών εξηγήσεων που δόθηκαν, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Αστυνομία η οποία προέβη στις δικές της ενέργειες. Σημειώνεται ότι, λόγω της έρευνας που έγινε, έχει αποφευχθεί η όποια ζημιά για τα δημόσια έσοδα, καθώς υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο, πέραν του γεγονότος ότι προσπάθησε – παρανόμως – να αποκρύψει ένα μεγάλο μέρος της φορολογητέας ύλης που αφορά την επιχείρησή του, είχε ταυτοχρόνως αιτηθεί την επιστροφή ενός αρκετά μεγάλου ποσού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, η Υπηρεσία ΦΠΑ συνεχίζει την προσπάθεια για τιθάσευση της φοροδιαφυγής και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα εντείνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα για την αναγκαία προστασία των δημοσίων εσόδων.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ