Δημοσκόπηση: Φοβούνται «κούρεμα» και ευρώ οι Έλληνες


Διαβάστε επίσης: Aνοδος της στάθμης της θάλασσας από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την έντονη ανασφάλεια για πιθανό «κούρεμα» των καταθέσεών τους, την ορατή πλέον αμφισβήτηση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη και την αναζήτηση νέων συμμαχιών στον ευρωπαϊκό νότο, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Χαρακτηριστικά, στην ερώτηση αν μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο πιστεύετε ότι υπάρχει κίνδυνος «κουρέματος» των ελληνικών καταθέσεων, το 71,3% εκτιμούν «σίγουρα» και «μάλλον ναι», ενώ «σίγουρα αρνητικοί» εμφανίζονται το 24% των πολιτών, ενώ δεν απαντά το 4,7%.

Πολλοί είναι επίσης οι πολίτες που απαγκιστρώνονται λόγω των εξελίξεων από το άρμα και το όραμα του ευρώ θεωρώντας πως η επιστροφή στη δραχμή θα δώσει την οριστική διέξοδο από την ελληνική κρίση.

Το 57% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ενώ ενισχυμένοι είναι όσοι πιστεύουν στο εθνικό νόμισμα, με 30,7%. 

Όσο για το πώς θα έβλεπαν οι πολίτες τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το 41,8% απαντά «θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» το 44%.

 Για περισσότερες ειδήσεις στο  newsbeast.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.