Αξιωματικός της γερμανικής Αστυνομίας σε ελληνικό αεροδρόμιο!


Διαβάστε επίσης: Η ΑΤΗΚ στην Deutsche Telekom…

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Του Φάνη Μακρίδη

Με τραβηγμένο συνωμοσιολογικό σενάριο ακούγονται όλα αυτά, αλλά πώς να μην τα σκέφτεσαι όταν συμβαίνουν παράδοξα πράματα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα proskinio.gr ο εν λόγω αστυνομικός μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται καθημερινά σε διατεταγμένη υπηρεσία, με βάση τη σχετική εντολή του έχει στείλει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στην τοπική γενική αστυνομική διεύθυνση.

Μάλιστα, ο Γερμανός που έπιασε δουλειά από χθες, γνωρίζει και Ελληνικά.

Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνονται τα ακόλουθα: «Μεταξύ των καθηκόντων του, σύμφωνα πάντα με τη διαταγή, θα είναι η συνδρομή του προσωπικού του τμήματος αερολιμένα εφόσον του ζητηθεί στον έλεγχο των πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράλληλα, θα είναι ο σύνδεσμος με τη Γερμανία, ώστε να μπορεί να παίρνει στοιχεία και να τα διαθέτει στην ελληνική αστυνομία σε περιπτώσεις που χρειάζεται αυτού του είδους η μεσολάβηση.

Ακόμη, ο Γερμανός αξιωματικός, «δύναται να βοηθά στην αναγνώριση και στην αποτροπή εγκλημάτων λαθροδιακίνησης ατόμων που έχουν προορισμό τη χώρα του».

Επίσης, θα μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία επιβίβασης στα αεροσκάφη, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του τμήματος αεροδρομίου.

Επιπλέον, ο συντάκτης της διαταγής αναφέρει ότι, ο αλλοδαπός αστυνομικός θα πρέπει εγγράφως προς τον αξιωματικό υπηρεσίας κι εκείνος προς το διοικητή του τμήματος, να αναφέρει τα αιτήματα του σχετικά με τις κινήσεις του στο πλαίσιο πάντα των καθηκόντων του».

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με τα όσα σημειώνονται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας proskinio.gr, «δημιουργεί πολλά ερωτήματα σε πολλούς αξιωματικούς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Όπως λένε μάλιστα, χαρακτηριστικά πολλοί αστυνομικοί, ‘το γεγονός ότι επελέγη ένας Γερμανός αστυνομικός που μιλάει ελληνικά δεν είναι τυχαίο. Η διαταγή του Αρχηγείου μπορεί να παρουσιάζει στο προσκήνιο τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα αυτού του ανθρώπου, στο παρασκήνιο όμως είναι πολύ πιθανόν τα πράγματα να είναι διαφορετικά’».

Θυμίζουμε ότι η γερμανική Deutsche Telekom έχει έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας, αφού κατέχει το 40% του ΟΤΕ…