Το 24% των Γερμανών στηρίζει κόμμα που τάσσεται υπέρ του μάρκου


 Διαβάστε επίσης: Ενώπιον δικαστηρίου τρεις νεαροί για τα επεισόδια στον αγώνα Ανόρθωσης-ΑΕΚ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα “Εναλλακτική επιλογή για τη Γερμανία” (Alternative fuer Deutschland, AfD) που υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας “Welt am Sonntag”.

Το κόμμα, σύμφωνα με την έρευνα, συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθύνων σύμβουλος της Infratest dimap Ρίχαρντ Χίλμερ τονίζει ότι η συνέχιση της οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την προσοχή στο κόμμα AfD, ενώ επισημαίνει ότι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των εκλογών θα είναι το εάν οι πολίτες διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε ή υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους όσον αφορά στην οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ