Γιορτάζοντας το Πάσχα στον Λευκό Οίκο


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του θα υποδεχθούν περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στο κήπο του Λευκού Οίκου για την ετήσια παραδοσιακή αναβίωση της γιορτής των αυγών του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Κυριακή, άνθρωποι από κάθε μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, για οικογένειες με μικρά παιδιά, ένα γεγονός που διαρκεί περισσότερο από ένα αιώνα. Η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχύθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: ”Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου”.

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να “κυλήσουν” τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης στην η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αυτή μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.