Γκαλερίστας συνέλαβε έναν ληστή και. . . του πρόσφερε εργασία

 


 

Διαβάστε επίσης: Χορεύει με τα μάτια της ψυχής της (vid)

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 Ο 62χρονος πρώην γκαλερίστας κατοικεί στο Τσερέτο Γκουίντι, κοντά στη Φλωρεντία, όπου διαχειρίζεται ένα συγκρότημα κατοικιών. Όλα τα διαμερίσματα είναι άδεια και πωλούνται, εκτός από το δικό του.

Πιστεύοντας ότι το κτίριο είναι ακατοίκητο, ο Μαρτσέλο Μούτσι, 54 ετών, εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο διαμέρισμα του Πεντρότι με σκοπό να κλέψει τον χαλκό από τα ηλεκτρικά καλώδια. “Άνοιξα την πόρτα και είδα τη φιγούρα ενός άνδρα. Τρομοκρατημένος, άρχισε να ουρλιάζει ότι δεν έκανε τίποτα”, αφηγήθηκε ο 62χρονος που, αφού ακινητοποίησε τον ατζαμή κλέφτη, κάλεσε την αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μούτσι συνελήφθη.

Όμως την επόμενη ημέρα, όταν ο Πεντρότι έμαθε ότι ο κλέφτης ήταν ένας άνεργος άνδρας που ζούσε με 250 ευρώ το μήνα, όσο είναι το ποσό της αναπηρικής σύνταξης της γυναίκας του, αποφάσισε ότι ο σωστός τρόπος δράσης ήταν άλλος. “Αγαπητέ κλέφτη, έχω να σου κάνω μια πρόταση. Μετά τις ώρες που θα περάσεις στη φυλακή, σε προσκαλώ να έρθεις στο σπίτι μου. Φέρε μια μηχανή κουρέματος του γκαζόν και σου υπόσχομαι ότι θα σε πληρώνω 8 ευρώ την ώρα. Αν έχεις κάποια σύντροφο, φέρ’ την μαζί σου, έχουμε να σκουπίσουμε 50 διαμερίσματα. Σε περιμένω, την διεύθυνση την ξέρεις. . .”, έγραψε ο Πεντρότι στον Μούτσι, σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Τιρένο.

Ο Μούτσι αποδέχτηκε με ενθουσιασμό την πρόταση, μετά την αθώωσή του από το αυτόφωρο, την Τρίτη. “Έκλεβα χαλκό και κατασκεύαζα μικροαντικείμενα και καντήλια που τα πουλούσα από πόρτα σε πόρτα”, εξήγησε ο πρώην κλέφτης και νυν κηπουρός.

“Δεν είμαι άγιος, δεν είμαι καν Καθολικός, όπως πιστεύω στα διδάγματα του Κομφούκιου: αντί να δώσεις ψάρια σε έναν άνθρωπο, μάθε του να ψαρεύει”, είπε από την πλευρά του ο Πεντρότι.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.